Scretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la congresul TSD, ca fostul ministru al Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, "si-a luat-o" de la presedintele Traian Basescu, iar ministrii Finantelor si Muncii sunt Stan si Bran.
Dragnea a spus ca ministrul de Finante si ministrul Muncii sunt asemeni lui Stan si Bran, unul spunand "o sa", iar celalalt "nu s-a discutat inca".
Congresul TSD, reunit sambata, in Bucuresti, pentru alegerea viitorului presedinte, a debutat pe melodia Bug Mafia, "Unde-s pistoalele, unde-s pumnalele?", un remix facut dupa melodia "Amintire cu haiduci", compusa de Vali Sterian si lansata de Mircea Baniciu.
Congresul se desfasoara sub sloganul "TSDuce lupta", pe parcursul acestuia urmand a se lansa campania "Cumparati produse romanesti. Salvam Romania".
La eveniment participa circa 1.500 de tineri social-democrati, acesta avand loc la hotelul Rin, detinut de vicepresedintele PSD Robert Negoita.
La Congres se va alege viitorul presedinte al TSD, in conditiile in care exista un singur candidat - Nicolae Banicioiu, actual lider al tinerilor social-democrati.
De asemenea, cu aceasta ocazie se doreste adoptarea unor modificari ale statului, respectiv trecerea la un mandat de doi ani si nu de patru pentru presedinte, presedintii organizatiilor locale de tineri sa aiba functia de vicepresedinte al organizatiilor de seniori, iar secretarii generali de la tineret sa detina functia de secretari executivi la seniori.
La eveniment participa presedintele PSD, Victor Ponta, presedintele CN Adrian Nastase, secretarul general Liviu Dragnea, vicepresedintii Titus Corlatean si Robert Negoita si presedintele Organizatiei de Femei, Rovana Plumb.