DeCeNews : CTP: este sfarstul celei mai mari minciuni din istoria post-decembrista

Cristian Tudor Popescu a comentat acid situatia din acest moment din PDL. El sustine ca picarea lui Emil Boc si a restului conducerii PDL este fireasca, pentru ca ei au devenit lideri politici cu ajutorul lui Traian Basescu. CTP a dat exemplul Robertei Anastase, despre care a spus ca nu ar fi ajuns niciodata presedinte al Camerei Deputatilor daca nu era promovata intens de Basescu.
"Nu cred ca exista vreun invingator la PDL, dupa cele intamplate joi seara. Ce s-a intamplat in aceasta seara a fost sfarsitul unei mari minciuni, cea mai mare minciuna politica post-decembrista, in ceea ce priveste valoarea unor politicieni.
Toti acesti domni si doamne care si-au depus mandatul n-ar fi ajuns niciodata ceea ce au ajuns fara Traian Basescu. V-o imaginati pe Roberta Anastase ajungand presedinta Camerei Deputatilor prin meritele sale? Prin valoarea ei ca politician? Prin idei si programe lansate? Sau pe doamna Udrea ajungand super-ministreasa si sefa la organizatia PDL Bucuresti? Sau domnul Boc, ajungand mai mult decat primar la Cluj? Sau individul acela cu broscoiul ajungand secretar general al partidului? Toate aceste personaje sunt create in siajul, in umbra lui Traian Basescu.
Conceptul academic fundamental care descrie situatia PDL a fost lansat de domnul Paleologu. Este vorba de "pleasca". Dansul a spus ca Traian Basescu este o pleasca pentru PDL. Asa a si fost, pleasca. Acum pleasca s-a terminat si au ramas acesti domni si aceste doamne, cu valoare lor politica si umana, reala. Faptul ca si-au depus mandatul in seara aceasta e un inceput. E o recunoastere a acestei minciuni care a dominat PDL atatia ani. Totusi, o noua conducere s-ar izbi ca de o stanca de structurile din teritoriu si de la centru create de acesti indivizi. Faptul ca si-au depus mandatele este un semnal important, dar pentru PDL nu se va rezolva mare lucru numai prin asta.
Si inca ceva... Mi se pare foarte important ca PDL-ul sa nu-si mai propuna ca tinta alegerile din noiembrie, pentru ca orice conducere ar veni acum, daca ar trai sub presiunea obtinerii unui rezultat in aceste alegeri, va face compromisuri si greseli cu carul", a declarat Cristian Tudor Popescu