Cristian Tudor Popescu: Traian Basescu - seful USL si al guvernului

Exact asa a aratat presedintele Basescu in ochii publicului dupa ce a iesit sa anunte ca lasa bugetul sa treaca. V. Ponta si-a agatat acciza de coada (coada de pisuin, pisic plus porc, apud Basescu) si a iesit de la Cotroceni cu zisa coada intre picioare.
Dupa care, T. Basescu s-a instalat, magistral, la pupitru si a explicat ca bugetul se face cum zice el, nu cum cardasise Ponta cu FMI si UE.
Asa se intampla cand esti prost - cazul domnului Ponta. Caci, ce este prostia? Intre altele, incapacitatea de a calcula consecintele actiunilor tale.
Daca V. Ponta isi facea socoteala ca poate sa reziste in fata lui Basescu, atunci lua acciza in brate si mergea cu ea pana la capat. Daca nu, nici n-o pomenea. A ales sa se repeada cu capul inainte, ca sa se retraga acum dand cu ceafa de zid.
In urma acestei lovituri terapeutice in teasta, a priceput totusi ceva - ca trebuie sa tina seama de Basescu in tot ce-l asteapta anul viitor.
Si in raport cu Crin Antonescu, Ponta s-a comportat prosteste: Daca voiau sa respinga candidatul PNL pentru sefia TVR, pesedistii ramaneau si votau impotriva, nu o stergeau din sala pentru ca acum premierul sa pretinda ca nu stie ce s-a intamplat la Parlament. Adica nu isi controleaza propriul partid?!
Traian Basescu a incheiat apoteotic vorbirea de la Cotroceni raspunzand unei intrebari privitoare la partea de care ar fi in ruperea USL: "Vedeti-va de treaba, USL nu se rupe. Sunt niste sicanari, dar nu se rupe niciun USL."
Carevasazica, dupa zile in sir in care Ponta si Antonescu se pocnesc reciproc, se fac mincinosi, isi intorc spatele, ei si ai lor, iar televiziunile titreaza desfiintarea USL ca si facuta, T. Basescu anunta zambind, olimpian, ca un adevarat Zeus, ca stie el mai bine ce e cu USL. Ii transforma astfel pe Ponta si Antonescu in niste vici mai mici, care isi bat joc de milioanele de votanti USL de acum un an.
Traian Basescu ramane cel mai dibaci exploatator al zacamintelor de prostie, care se afla nu doar in josul, dar, mai cu seama, in susul statului roman.