Cotidianul informeaza : C.T. Popescu: Basescu traieste intr-o realitate paralela, precum Ceausescu in 1989

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a afirmat, la Romania TV, ca discursul presedintelui Basescu de la investirea noului ministru de Externe arata ca seful statului pierde contactul cu realitatea si cu adevaratele motive care au generat manifestarile din strada.
"Traian Basescu traieste intr-o realitate paralela, precum Nicolae Ceausescu in 1989. Este incredibil cum poate sa mizeze pe acuze la adresa unui batran bolnav care abia a iesit din spital, Ion Iliescu. Ce influenta mai are Iliescu?, ajungand la o referire la adresa lui Dan Voiculescu... Asa facea Nicolae Ceausescu in toamna lui 1989, cand a dat liber la activisti sa vorbeasca despre ocuparea Basarabiei de catre sovietici", a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu, in cadrul unei interventii telefonice.
Jurnalistul crede ca mesajul presedintelui va trece pe langa protestatari deoarece nu raspunde problemelor lor actuale legate de nivelul de trai. "Pe cei din strada ii intereseaza Dan Voiculescu sau Ion Iliescu? Pe cine mai intereseaza asemenea chestiuni prafuite?", s-a intrebat CTP, referindu-se la invocarea de catre presedinte a miscarilor de strada de la inceputul anilor ‘90 si a mineriadelor.
Popescu sustine ca seful statului se arata incapabil sa dea un mesaj adecvat situatiei. "Nu mai are ce sa spuna. Se agata cu disperare de un discurs de mucava anticomunist. Tot ce a spus e precum ‘agenturili‘ lui Nicolae Ceausescu (...) Aceasta iluzie inspaimantatoare o nutreste Traian Basescu", a remarcat ziaristul."Este cel mai jalnic Traian Basescu de cand il cunosc. Romania merge inainte si Basescu ramane din ce in ce mai in urma", a conchis CT Popescu.