Consiliul Superior al Magistraturii a comunicat Comisiei juridice de numiri, disciplina, imunitati si validari din cadrul Senatului Romaniei faptul ca:
1. Aprecierea probelor este atributul organelor de urmarire penala si al instantelor de judecata, potrivit art. 62 si urmatoarele din Codul de procedura penala.
2. Referitor la respectarea dispozitiilor art. 911 si urmatoarele din Codul de procedura penala, care reglementeaza interceptarea si inregistrarea convorbirilor sau comunicarilor efectuate prin telefon sau prin orice mijloc electronic de comunicare, Consiliul Superior al Magistraturii a precizat ca examinarea legalitatii probelor administrate de organele de urmarire penala este de competenta instantelor de judecata, in conditiile reglementate de normele procesual penale.
3. Referitor la verificarea respectarii caracterului confidential al urmaririi penale si masurile luate in vederea garantarii dreptului la un proces echitabil orice apreciere a Consiliului asupra legalitatii actelor efectuate de organele judiciare, ar constitui o imixtiune in actul de justitie, aducand atingere principiului independentei judecatorilor, consacrat de art. 124 alin. (3) din Constitutia Romaniei.
4. La Consiliul Superior al Magistraturii a fost inregistrata sesizarea domnului Ioan Codrut Seres, in calitate de Ministru al Economiei si Comertului, prin care a semnalat faptul aparitiei in presa a unor informatii cu privire la un inscris "care pare sa faca parte din dosarul unei anchete abia incepute", in cuprinsul caruia s-au facut referiri la numele sau, solicitand lamurirea imprejurarilor in care astfel de informatii au devenit publice.
Din verificarile efectuate a rezultat ca procurorii implicati in ancheta nu au difuzat in mass-media relatii referitoare la dosarul cauzei. S-a constatat ca singurele informatii facute publice au fost cele continute in comunicatele date de Biroul de relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care au fost oferite in limitele dispozitiilor legale.