Zeci de functii de conducere, incepand cu cea a pensionarului Gheorghe Bica, trebuie ocupate prin concurs in perioada urmatoare.

Politia doljeana e in criza de sefi. Foarte multi politisti s-au grabit sa ceara in aceasta primavara pensionarea anticipata, pentru a nu pleca din politie cu mana goala, ci cu o suma deloc de neglijat. E vorba de peste 90.000 de lei, care se acorda insa doar pana la 1 aprilie. Folosind aceasta ultima ocazie de a primi asemenea salarii compensatorii, politistii s-au bulucit sa ceara pensionarea. Asa se face ca multe unitati au ramas fara conducere.

Bica, deja la pensie

Primul pe lista pensionarilor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj este comisarul-sef Gheorghe Bica. Fostul sef al acestei institutii si al Brigazii de Combatere a Crimei Organizate este deja pensionar, incepand cu 20 martie, insa n-a fost pana acum desemnat un succesor al sau, astfel ca politia doljeana este dirijata de cei doi adjuncti, comisarii-sefi Nicusor Badea si Liviu Tiulescu.
Dintre sefii de servicii pensionati poate fi amintit comisarul-sef Dumitru Florescu de la Criminalistica, dar si Nelu Gruia de la Arme, Munitii, Substante Toxice, ale carui atributii au fost preluate de subcomisarul Cristian Carauleanu.
Nici Politia Municipiului Craiova nu mai are sef. Nu din cauza unei pensionari, ci a unei demisii, dupa ce comisarul-sef Valentin Tanasie a renuntat la functie subit - chiar in ziua pensionarii lui Bica - si s-a intors in randul politistilor de la Crima Organizata. Atributiile lui au fost preluate de adjunct, comisarul-sef Jane Preda.
Seful Sectiei 1 Politie Craiova, comisarul-sef Jan Dobrescu, se afla si el pe lista pensionarilor care asteapta sa-i "iasa actele". Cum si adjunctul sau, comisarul-sef Marian Gorina, a iesit recent la pensie, mai precis de la 1 ianuarie, sectia era cam fara conducere, astfel ca a fost imputernicit la comanda comisarul Ionica Tanase, cel care indeplinea temporar functia de adjunct.
Si Sectia 4 a ramas fara sef, dupa ce, cu doar cateva luni in urma, subcomisarul Valentin Gavrila a iesit la pensie. Inlocuitor la conducere a ramas adjunctul, subcomisarul Silvian Modranga.
Pe lista sefilor proaspat pensionati se afla si cel al Politiei Bailesti, comisarul-sef Ilie Stefan, suplinit pana la ocuparea functiei prin concurs de adjunct - comisarul Sorin Abagiu. La fel si la Filiasi, unde, pana la ocuparea functiei de sef al politiei, este imputernicit la comanda subcomisarul Costel Boboiu, dupa cum se mentioneaza pe site-ul IPJ Dolj.
Daca ar fi sa adunam si posturile de politie comunale ramase fara sefi, s-ar strange cateva zeci de functii de conducere ramase neocupate si pentru care se va organiza concurs in perioada urmatoare.