Bogdan Tiberiu Iacob (BTI) se mira si el de bazaconiile pe care le emite in ultima vreme Ion Cristoiu, trecut cu arme si bagaje in tabara lui Traian Basescu. BTI scrie pe Inpolitics articolul "Ipoteza-bomba lansata de Ion Cristoiu: Iliescu, santajat de Voicu?", pe care il puteti citi in continuare.
'Jurnalistul Ion Cristoiu lanseaza o ipoteza incendiara pe piata, menita sa explice comportamentul ciudat si neavenit al lui Ion Iliescu, cel care ii ia apararea, prin declaratii publice, lui Catalin Voicu.
Ion Cristoiu afirma, intr-un material publicat in ziarul Ring, ca exista anumite informatii neoficiale potrivit carora fostul sef al statului, ca si fostul premier Adrian Nastase, sunt santajati de reteaua pusa pe picioare de Catalin Voicu si Mitica Iliescu, acest lucru explicind si solidarizarea acestora cu senatorul aflat in pragul arestarii. "Desi unul dintre beneficiarii serviciului secret mesterit de Catalin Voicu a fost Ion Iliescu, potrivit unei ipoteze care circula prin redactii, arhiva senatorului continea date compromitatoare si despre Ion Iliescu, si despre Adrian Nastase. Asa s-ar putea explica reactia violenta a lui Ion Iliescu si Adrian Nastase de solidarizare cu senatorul Catalin Voicu. Datele compromitatoare erau folosite si in batalia din interiorul PSD. In ultimul timp, modul de operare al lui Catalin Voicu era urmatorul. Afland ca un politician are probleme cu Politia (vezi cazul Ludovic Orban) sau cu Justitia, Catalin Voicu il contacta pentru a-i oferi sprijinul. Multi au cazut in capcana. Acestia erau inregistrati de Catalin Voicu pentru ca sa-i aiba la mana. Informatiile detinute despre cei din PSD l-au facut suficient de puternic pentru a fi cat pe-aici sa ajunga ministru de interne" afirma reputatul jurnalist in materialul sau.'
N. Red. Nu e prima oara cand publicatia RING - finantata de un tanar om de afaceri si fruntas politic din PSD - gazduieste bazaconiile lui Ion Cristoiu. Publicistul trecut in tabara lui Basescu procedeaza exact ca la Jurnalul National, care l-a suportat mult timp. Pana l-a ejectat.