DeCeNews: CTP: Basescu stie ca USL n-o sa-l suspende din functie

Cristian Tudor Popescu continua analiza conflictului dintre Ponta si Basescu pe tema mandatului de la Consiliul European. Intr-o interventie la RTV, CT Popescu a afirmat ca aceasta disputa nu este altceva decat o lupta de putere. "Domnul Basescu vrea sa mai pastreze o bucatica de de putere, domnul Ponta vrea controlul", dar avand in vedere situatia actuala cel care ar trebui sa mearga la Bruxelles este Ponta, a fost de parere CT Popescu.
"Daca un om din popor se uita la acest show, constata cum doi oameni de la varful puterii nu sunt capabili deocamdata sa ajunga la o solutie de intelegere in folosul Romaniei. E adevarat ca exista un dezechilibru intre cei doi. Oferta domnului Ponta e mai rationala, e mai decenta, decat cea a domnului Basescu. Domnul Ponta spune "sa mergem cu schimbul, fiecare la competentele lui". Domnul Basescu nu accepta sa cedeze niciun milimetru din prerogativa de a merge la Consiliul European, care pe el nu-l intereseaza, dupa cum spune, pentru ca a vazut despre ce-i vorba. Dar nu vrea sa cedeze", a afirmat senior-editorul Gandul.
Domnul Baescu "a pierdut puterea aproape totala pe care a avut-o ani de zile in aceasta tara. Nu o mai are si nemaiavand spate, blufeaza si se bazeaza doar pe un singur lucru. Intr-adevar, suspendarea domniei sale nu ar fi o miscare politica inteligenta din partea USL-ului si stie ca USL-ul n-o s-o faca.
In ceea ce-l priveste pe domnul Ponta, dansul a inceput o operatie pe care am vazut-o de nu stiu cate ori in ultimii 20 de ani: pleaca aia care au fost si ii bagam pe ai nostri. Miscarea asta cu Bruxelles-ul face parte din acelasi mecanism. Tot asa cum i-a fost luat Institutul Cultural Roman domnului Basescu, vrea sa-i ia si o bucata de Bruxelles. Atat. Credeti ca-i vorba de Bruxelles aici? Puteam sa punem in loc de Bruxelles cuvantul Ciorogarla. Nu intereseaza pe nimeni. E vorba de raportul de putere intre cei doi. Domnul Basescu vrea sa mai pastreze o bucatica de putere, domnul Ponta vrea controlul.