Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat, la Realitatea TV, discursul lui Traian Basescu de la dezbaterea de vineri seara, desfasurata la Palatul Parlamentului.
"Nu am vazut un Traian Basescu jucator, cum a spus de o suta de ori ca este. Nu am vazut un om care joaca la totul sau nimic", a spus Cristian Tudor Popescu, la Realitatea TV.
Faptul ca Traian Basescu s-a folosit de Dosarul Flota pentru a arata ca nu este vinovat a fost o greseala, in viziunea jurnalistului.
"Domnul Traian Basescu a facut o colectie de greseli. Aia cu dosarul nu mai vorbesc. Parca era Emil Constantinescu care venea si spune ca are acte. Apoi cum sa faci o greseala cand Mircea Geoana spune ca linia ferata trebuie sa mearga cum trebuie, el a lasat capul in jos. Am inghetat. I se vedea chelia. Niciodata in timpul unei astfel de discutii nu lasi capul in jos deoarece pare ca te simti vinovat. Cum poti sa inchei cu Posta si cu Salina?", a intrebat, ironic, Cristian Tudor Popescu.
Mai mult, spune jurnalistul, prin afirmatia ca "satul este marea noastra rezerva", Traian Basescu a provocat romanilor "o cadere de libidou".
Jurnalistul a marturisit ca a existat un moment in care ar fi vrut sa-l ajute pe Traian Basescu. "As fi vrut sa il ajut pe Traian Basescu, la un moment dat. Omul mi-a starnit mila. Nu mi-as fi imaginat asa ceva", a spus Tudor Popescu, care l-a comparat pe Basescu cu un "tatuc obosit".