DeCeNews: Preda explica miza discutiilor intre premierul Ponta si PDL

Europarlamentarul Cristian Preda comenteaza pe blogul personal in legatura cu declaratia premierului Victor Ponta, potrivit careia este dispus sa discute cu PDL despre propunerile economice pe care le-a lansat public fostul partid de guvernare.
In opinia europarlamentarului, "Invitatia lui Victor Pontade a discuta chestiuni economice cu PDL nu e o capcana. E doar un gest politicianist", argumentand ca "Premierul nu are vreun interes pentru economie și nu PDL e "dascalul" care i-l va starni", intrucat nu are nevoie nici de sprijin in Parlament și nici in guvern.
Sustinand ca "alianta cu PNL & Voiculescu e solida", Preda afirma, in continuare, ca invitatia adresata de premierul Ponta PDL-ului a fost facuta un scop bine definit.
"Invitand PDL la discutii, dr. Ponta dorește, in schimb, sa il izoleze pe Basescu. El spera ca PDL va merge la consultari, pentru a putea spune dupa aceea ca singurul actor politic nefrecventabil e Basescu. Din punctul de vedere al celui mai celebru discipol al lui A. Nastase, acceptarea invitatiei de catre PDL ar fi un soi de justificare pentru blocarea coabitarii. Vedeti, ar putea spune Ponta, eu am dialog și cu adversarii, doar cu Basescu nu se poate intelege nimeni", a scris, vineri, pe blogul personal, europarlamentarul.
Cristian Preda considera, insa, ca intalnirea va avea loc, doar daca PDL vrea sa transmita un mesaj oficial, respectiv "despartirea definitiva" de președintele Traian Basescu.
"Are ceva de caștigat PDL dintr-un asemenea scenariu? Daca Blaga, Predoiu & comp. vor sa oficializeze ceea ce afirma in spatele ușilor inchise, și anume despartirea definitiva de Basescu, intalnirea va avea loc. Daca nu, nu", a conchis europarlamentarul.