Preda ii cere lui Anastase sa-si asume eroarea numararii voturilor: "Daca te tii doar cu nasul pe sus, nu o sa devii credibil!". Maniera in care s-a facut numaratoarea votului acordat Legii Pensiilor atrage dupa sine cel putin explicatii publice. O spune eurodeputatul PDL, Cristian Preda, care ii cere presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, sa-si "asume eroarea", transmitandu-i acesteia ca daca "te tii doar cu nasul pe sus, nu o sa devii credibil", informeaza Gandul.info;
Maniera in care s-a facut numaratoarea votului acordat Legii Pensiilor atrage dupa sine cel putin explicatii publice. O spune eurodeputatul PDL, Cristian Preda, care ii cere presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, sa-si "asume eroarea", transmitandu-i acesteia ca daca "te tii doar cu nasul pe sus, nu o sa devii credibil".
"Noi nici macar nu ne-am cerut scuze pentru incidentul absolut penibil de la numararea voturilor, iar Opozitia evident ca nu va ceda, ba mai mult, va transforma acest incident intr-un lucru mult mai grav decat parea sa fie la inceput. Aceasta inversunare, ideea ca noi trebuie sa dam lectii Opozitiei nu e sanatoasa si nu ne va ajuta. Daca vrem ca mesajul transmis de presedinte sa devina o realitate efectiva, undeva trebuie sa cedam, pentru ca Opozitia nu se va urca in aceasta barca, fara a primi ceva in schimb", a precizat, joi, la RFI, Cristian Preda, adaugand ca pe langa compromisul pe care PDL ar trebui sa-l acorde PSD si PNL in vederea deblocarii activitatii parlamentare, scuzele publice sunt un gest necesar atat pentru Anastase, cat si pentru vicepresedintele Camerei Deputatilor, Sever Voinescu, cel care a asistat la numaratoarea voturilor: "Eu, personal, as fi incantat ca si prietenul meu, Sever Voinescu sa explice public ceva. Ar fi foarte bine ca sefii mei de la PDL sa explice ceva convingator in aceasta privinta".
Pe de alta parte, sustine europarlamentarul democrat-liberal, renuntarea la gesturile de "infatuare" si la "lectiile" pe care PDL le da contestatarilor Robertei Anastase ar duce si la detensionarea situatiei si la renuntarea solicitarii opozitiei care cere insistent demiterea sefei Camerei Deputatilor: "Poate ca nu e nevoie de o retragere a Robertei Anastase, poate ca e nevoie de o explicatie publica, asta n-a venit nici macar pana acum. A ramane blocati in aceasta postura putin infatuata si de pedagog care da lectii, in conditiile in care casa arde, nu e foarte sanatos".