Europarlamentarul PD-L, Cristian Preda, a afirmat ca Monica Iacob Ridzi trebuie indepartata din Guvern, deoarece, in caz contrar, premierul Emil Boc si intregul Cabinet, precum si PD-L vor fi afectati de decredibilizare.
"Cred ca daca Ridzi nu-si da demisia va spori neincrederea in acest Guvern, va spori neincrederea in Emil Boc si-n aceasta tabara politica. Cred ca Boc nu vede aceasta diferenta - si regret pentru el acest fapt - intre responsabilitate juridica si una politica. Atunci cand un ministru este obiectul unui tir nesfarsit, de trei saptamani, si pare sa nu mai aiba nici energie sa mai raspunda, amana orice raspuns si orice decizie, in aceasta clipa, tu insuti, ca sef al Cabinetului, trebuie sa ramai lucid", a comentat europarlamentarul, la Realitatea TV.
"Eu sunt convins ca, daca in cateva zile Monica Ridzi nu trage concluziile pe care toata lumea le-a tras in opinia publica, Emil Boc va fi profund afectat si nu va mai fi urmarit. Va fi considerat la fel de vlaguit si de neinteresant precum Monica Ridzi", este, in opinia lui Preda, efectul neindepartarii lui Ridzi din Guvern.
"Cred ca problema de credibilitate a ministrului Tineretului e majora. De trei saptamani, domnia sa in loc sa clarifice, complica lucrurile si face din numele Ridzi si din numele PD-L numele unor mari probleme publice", a mai afirmat Preda.