PSD are o problema de imagine prin retragerile lui Nastase si Iliescu, zice Cristian Parvulescu, presedintele ProDemocratia.
In momentul in care Adrian Nastase si-a anuntat decizia de a nu mai candida, in cadrul sedintei conducerii PSD, niciun pesedist nu i-a cerut ex-premierului sa revina asupra deciziei si sa candideze la presedintia partidului, desi Nastase spera intr-un astfel de efect, sustine presedintele ProDemocratia, Cristian Parvulescu. El considera ca, dupa retragerile lui Adrian Nastase si Ion Iliescu, din functia de presedinte de onoare al partidului, PSD are probleme de imagine deoarece opinia publica va considera ca, intr-adevar, Congresul a fost aranjat precum o piesa de teatru.

• "Nu exista o coalitie anti-Geoana"

"Initial, eu am crezut ca retragerea lui Adrian Nastase, dublata de anuntul lui Ion Iliescu, reprezinta semnalul unei coalizari anti-Mircea Geoana. Am crezut ca Nastase si Mitrea reprezentau tehnicieni care lucrau, impreuna, in acelasi scop. Acum, gratie unor semnale pe care le am din interiorul PSD, se pare ca lucrurile nu stau deloc asa. Tot din interiorul partidului am informatii ca, in momentul in care Nastase si-a anuntat decizia de a nu mai candida, niociun pesedist din cei multi prezenti nu i-au cerut sa revina asupra deciziei si sa candideze. Adrian Nastase, spun martorii oculari, miza pe un alt efect al anuntului sau", explica Cristian Parvulescu.

• "Decizia lui Iliescu, previzibila"

In ceea ce priveste anuntul lui Ion Iliescu, cum ca se retrage din functia de presedinte de onoare, presedintele ProDemocratia a sustinut ca acest pas era previzibil: "Decizia lui Iliescu era previzibila. Este vorba, in primul rand, de varsta. Apoi, ca moment, desigur ca vrea sa faca pozitia lui Geoana, de la Congres, mai fragila. Retragerile lui Nastase si Iliescu aduc prejudicii de imagine partidului deoarece opinia publica va crede ca acest Congres a fost aranjat precum o piesa de teatru", a fost de parere Cristian Parvulescu.