Social-democratul Cristian Diaconescu si-a depus luni la Biroul Electoral Municipal (BEM), candidatura pentru functia de primar general al Capitalei.
Cristian Diaconescu a fost insotit de presedintele PSD, Mircea Geoana, de liderul organizatiei Bucuresti, Marian Vanghelie, si de secretarul general al formatiunii, Miron Mitrea, care este si coordonatorul campaniei electorale a partidului. "Proiectele noastre se adreseaza bucurestenilor. De la ei asteptam semnalul. Restul este lupta politica si multa demagogie care, de regula, dureaza o zi", a declarat Cristian Diaconescu.
El a spus ca nu a vrut sa faca vreun pronostic, dar a afirmat ca, asa cum arata sondajele de opinie, probabil candidatii PSD si PDL vor intra in al doilea tur al alegerilor. "Sorin Oprescu este unul dintre ceilalti contracandidati si sper intr-o competitie onesta cu domnia sa. Pe de alta parte, cred ca este un argument serios pentru ca sa ne gandim ca in acest moment bucurestenii au nevoie de o schimbare si politicienii din anul '90 ar trebui sa inteleaga acest lucru", a mai spus Cristian Diaconescu.
La randul sau, liderul partidului, Mircea Geoana, a tinut sa precizeze ca organizatia Bucuresti a partidului l-a sustinut pe Sorin Oprescu de doua ori, "din pacate, fara succes".
"Avem un singur candidat si acesta este Cristian Diaconescu. Suntem absolut convinsi ca si proiectele lui si profilul lui moral, dar si modul in care se raporteaza la agenda reala a Bucurestiului, il vor aduce la castigarea primariei", a declarat Mircea Geoana.
Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din iunie expira marti.