HOTNEWS informeaza: Cristian Boureanu despre gruparea Preda-Macovei-Voinescu: Grupul asta de reformisti sovietici.
La Discutia de Luni, o emisiune HotNews.ro - RFI realizata de Dan Tapalaga. Boureanu a explicat astfel de ce PDL a respins propunerea grupului reformist ca membri de partid trimisi in judecata sa fie automat suspendati din partid. Puteti citi in continuare prima parte a a articolului HotNews.
• Nu erau niste propuneri de reforma, este un mare deserviciu care ne-a fost creat inclusiv prin iesirile mediatice ale celor trei. (...) Acel unic punct este cel care a plecat intr-un mod foarte ciudat si nedemocratic propus. Se vorbea despre excluderea din partid - asa a venit propunerea din partea reformistilor, cu ghilimele le spun - a celor urmariti penal. Si cand in grupul asa zisilor reformisiti e un fost ministru de justitie mi se pare inacceptabil. Propunerea a venit cu excluderea celor urmariti penal, si ulterior prin dezbatere in partid - dezbatere care a facut rau pentru ca s-a spus ca ne opunem reformei in partid - s-a ajuns la varianta trimiterii in judecata. Nici aceasta nu este acceptabila in cazul unui fost ministru de justitie.
• Partidul are posibilitatea ca un om, odata trimis in judecata, sa se stranga conducerea si, daca este cazul, sa-l excluda sau sa-l suspende de la caz la caz pe cel care a lezat fie imaginea partidului fie a incalcat normele morale.
• Pe unul prins in flagrant putem sa-l dam afara inainte sa ajunga dosarul la procuror, si pe unul care a fost dat in judecata si trimis in justitie...Domnul Stolojan a fost trimis in justitie pentru ca a avut 27 de plangeri la infiintarea PLD, si a fost trimis de procuror in justitie, in 27 de judete din tara. Si trebuia sa-l dam afara din PDL, sa nu mai participe la europarlamentare? Si unul din exemple. Ministrii dati in judecata pentru ca au redus salariile...
• Ce facem cu un primar care a avut 10 dosare la DNA, trimis in justitie? De exemplu, primarul de la Alba Iulia. Si sunt inchise in justitie, toate. De ce sa-mi iau o precautie cand de 2000 de ani justitia....Sa-mi dea doamna Macovei exemplu de tara care face asa ceva in democratiile de succes. Ca daca-i arata Partidul Comunist Sovietic care-i singurul care a avut o comisie de genul acesta si care se pronunta impotriva justitiei, atunci o sa-i raspund: Da, dar Partidul Comunist Sovietic a creat un sistem care nu ne place, doamna Macovei!
• Daca 70% din craioveni il considera pe domnul Solomon cel mai bun primar al lor, ce va da dreptul dvs ca ziarist, sau trei membri ai unei comisii de la centru, comisie de la centru, ca pe vremea Partidului Comunist, sa spuneti, domnul Solomon, dumneavoastra nu mai aveti dreptul sa candidati. Daca-i nevinovat? De ce inventati dvs o chestiune care nu exista nicaieri in lume? Celelalte tari care si-au rezolvat problemele de coruptie nu si le-au rezolvat incalcand drepturile omului si incalcand prezumtia de nevinovatie. Tara care a incercat sa faca asta s-a numit Uniunea Sovietica.
• Ridzi si Pasat si-au facut hartii de autosuspendare si, la prima conferinta, acuma, pe 15, vor fi automat suspendati. Daca cineva doreste sa se autosuspende este o decizie a lui. Tot partidul am recunoscut: in cazul Monicai Ridzi a fost pentru noi o palma, pentru ca, daca aplicam lectia occidentala ca un ministru in momentul in care simte ca lucrurile au iesit public mult prea tare face pasul inapoi, pasul inapoi din ministru trebuia sa-l faca, nu din altceva, pe loc, eu cred ca partidul nu era astazi in aceasta situatie.