Liderul PNL Crin Antonescu a anuntat, miercuri, ca va participa, alaturi de liderul PSD Victor Ponta, la miscarile de protest ale sindicalistilor din Piata Constitutiei, apreciind acest gest drept un lucru "absolut firesc".
"Vom face acest lucru impreuna. Mi se pare normal ca in ziua in care noi, in Parlament, sustinem o motiune de cenzura pe care am initiat-o, redactat-o si o sustinem cu colaborarea sindicatelor si patronatelor, in ziua in care insotim aceasta motiune de cenzura cu un proiect alternativ facut impreuna cu ei, sa ii salutam si sa ne alaturam simbolic acestei miscari de protest", a spus Antonescu.
Antonescu a adaugat ca actiunea sa si a lui Ponta se va reduce la acest salut, dupa care cei doi se vor intoarce in Parlament pentru a dezbate si vota motiunea. "E un lucru absolut firesc, pentru ca actiunea de protest a acestor oameni isi gaseste expresia politica explicita in Parlament, in partidele noastre", a mai spus liberalul.
Participantii la mitingul sindical care se desfasoara miercuri in Piata Constitutiei din Capitala au venit la protest cu bannere reprezentand caricaturi cu presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc si ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, in care acestia sunt ironizati.