"Basescu a gresit preluand ceea ce i-au dat niste canalii. Am fost tot timpul alaturi de prima mea sotie, am iubit-o si ne-a despartit numai moartea", spune Crin Antonescu.
Crin Antonescu a mentionat, la Realitatea TV, ca doreste sa faca o precizare pentru prima si spera pentru ultima oara, legata de faptul ca, sambata, in dezbaterea de la Cluj-Napoca, a aparut un episod, pe care nu l-a marcat ca atare in discutia cu Traian Basescu si pe care nu l-ar fi deschis niciodata daca nu ar fi avut o prelungire in presa si in comentarii.
In confruntarea de la Cluj, Basescu i s-a adresat lui Antonescu textual: "Si decenta ar trebui sa va spuna ca un barbat care are trei femei in casa, le respecta, un barbat caruia nu i s-a intamplat niciun incident dramatic in care sa-si lase sotia singura si sa ajunga in situatii dificile". Barbatul care si-ar fi lasat singura sotia ajunsa in situatii dificile era Crin Antonescu. Iar incidentul dramatic era sinuciderea sotiei bolnave de cancer. Presa a completat ceea ce Basescu a sugerat.
"Lucrurile au luat o oarecare amploare, l-am vazut si pe domnul presedinte Basescu facand niste declaratii", spune acum Antonescu. "Sambata s-a intamplat ceva odios, de care sper ca nu domnul Basescu e vinovat pana la capat. Cu alte cuvinte, sper ca niste canalii, care lucreaza nu stiu sub ce forma pentru domnia sa, nici nu vreau sa aflu, i-au dat ceva. Ceva ce era odios in sine si care mai era si mincinos", a declarat Antonescu.
Liderul PNL a adaugat ca spera cu sinceritate ca Traian Basescu nu stie adevarul. "A gresit oricum, preluand asa ceva", a apreciat Antonescu.
"Eu am mai fost casatorit, am avut o casatorie de 20 de ani, cu o femeie pe care am iubit-o din prima si pana in ultima zi, cu care am facut un copil pe care il am, pe care il voi creste, care a fost lovita de o boala cumplita, de un cancer in ultimii doi ani ai vietii sale. Am fost in fiecare zi, in fiecare moment, pana la capat, alaturi de ea si ne-a despartit numai moartea. M-am recasatorit acum, dupa cativa ani, cu o femeie pe care o iubesc si de care, la fel, ma va desparti numai moartea", a continuat el.
Crin Antonescu le-a cerut tuturor jurnalistilor, a caror reactie a mentionat ca o intelege, sa nu mai aduca acest subiect in discutie.
"Va rog si ii rog pe jurnalisti sa puna punct aici acestui lucru. Sper din tot sufletul ca domnul Basescu, pentru sufletul domniei sale, a facut doar eroarea de a prelua ceva fara sa stie adevarul si doresc sa pun punct acestei chestiuni, pentru ca suferinta, viata mea, nu sunt bun public, nici macar in campania electorala si, de asemenea, memoria sotiei mele nici atat", a conchis el.
Candidatii la prezidentiale Traian Basescu si Crin Antonescu au avut, sambata, o disputa pe tema femeilor promovate de seful statului, Antonescu sustinand ca Basescu a promovat "femeia-obiect", presedintele replicand ca greseste in aceasta abordare.
Traian Basescu i-a spus liderului PNL sa isi ceara scuze pentru afirmatiile facute: "Si decenta ar trebui sa va spuna ca un barbat care are trei femei in casa le respecta, un barbat caruia nu i s-a intamplat niciun incident dramatic in care sa-si lase sotia singura si sa ajunga in situatii dificile. Vreau sa va corectati imediat si sa va cereti scuze pentru ce ati spus".
Presa a apreciat aceste declaratii ale presedintelui ca fiind o referire la o drama din viata privata a liderului PNL, legata de prima sotie, care, bolnava fiind de cancer, s-a sinucis, pe fondul unei depresii.
Presedintele Traian Basescu a precizat, vineri, ca in declaratia despre situatii dificile din familie pe care a facut-o in dezbaterea cu liderul PNL, Crin Antonescu, s-a referit la cazuri din familia sa, cand s-au imbolnavit sotia sau una din fiicele sale.
"Recunosc ca m-am simtit atacat cand Crin Antonescu a facut referire la femei. Sunt un om care a trait in casa cu trei femei, care uneori, au fost in situatii dificile. Nu vreau sa dezvolt, dar cand navigam, am venit dintr-un voiaj, iar Ioana era bolnava si am ramas acasa alaturi de sotia mea. Cand s-a nascut fiica cea mica, sotia a avut niste probleme dupa nastere si am ramas solidar cu sotia mea, nu am mai plecat in voiaj, am ramas langa ea", a spus Basescu.
Potrivit acestuia, unui om care a ramas langa sotie tot timpul, langa familie, nu i se poate reprosa ca promoveaza femei care nu sunt pe gustul "domnului Antonescu".
Traian Basescu a mai declarat, sambata, la Brasov, ca jurnalistii au inventat una dintre "cele mai mari mizerii", prin interpretarile afirmatiei sale privind situatiile dificile din familie si a sustinut ca nu stie despre Antonescu decat ca s-a casatorit recent.
"Cred ca inventati una dintre cele mai mari mizerii. Cred ca ati ajuns sa inventati un lucru pe care eu nu l-am facut. Am vorbit despre sotia mea", a spus Basescu.
El a declarat ca nu stie absolut nimic despre viata persoanla a lui Crin Antonescu decat faptul ca acesta s-a recasatorit recent.
"Este una din inovatiile de ultim moment. Aceea a fost o discutie mult mai serioasa. Si desigur, cine voia o discutie fabricata, in care sa ne facem ca suntem competitori, greseste. Dar a fost o discutie pe solutii pentru agricultura, pe solutii pentru educatie, pe care observ ca n-o preia nimeni. In schimb, se inventeaza un atac despre un lucru pe care eu nu il stiu. Habar nu am nimic despre viata lui Crin Antonescu decat ca s-a recasatorit acum", a spus presedintele Basescu.
Traian Basescu minte: mapa pe care i-au pus-o la dispoozitie cei din staff-ul sau cuprindea totul despre Crin Antonescu. Si ceva in plus, odios. Iar Basescu a folosit incidentul dramatic din biografia lui Crin Antonescu pentru a-si strivi adversarul.