Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sambata, ca ii cere lui Traian Basescu ca in 48 de ore sa aduca clarificari sau probe legate de eventuala colaborare a actualului presedinte al liberalilor cu Securitatea, mentionand ca in caz contrar devine clar ca seful statului este "las ca un turnator".
"Ii cer oficial presedintelui Traian Basescu ca in termen de 48 de ore sa spuna clar, in conditii de audienta publica egale cu cele avute cand la lansat insinuarea, ce are de spus. Daca domnia sa detine probe indicii, care nu sunt la CNSAS, le are acasa, in vreun seif, sa le produca. Daca nu asta a vrut sa spuna, confunda numele pasarilor sau era putin surmenat, sa precizeze", a aratat Antonescu.
El a mentionat ca nu doreste scuze de la presedintele Traian Basescu fata de persoana sa.
"Nu vreau scuze fata de mine. Vreau, pentru toti romanii interesati de cine ii conduce, care nu sunt rame, sa stie foarte clar daca liderul PNL a fost informator al Securitatii sau, daca in lipsa acestor precizari sau dovezi, suntem condusi de un presedinte care se comporta ca o servitoare proasta si mahalagioaca ce vorbeste fara noima prin oras", a adaugat Antonescu.
"Nu astept de la presedinte sa isi ceara scuze. A mai facut-o fata de mine in urma altei mizerii pe care a facut-o in campania electorala din 2009. A facut-o regim privat si am avut eleganta si generozitatea sa le las acolo, in regim privat", a spus Antonescu.
El a aratat ca, daca presedintele Traian Basescu nu va face precizarile solicitate, va trage concluzia ca seful statului se comporta ca un las si ca "mizeriile" care au circulat pe internet si pe care le-a folost pentru a face respectiva insinuare sunt chiar opera sa.
"Daca nu face aceste precizari, pot sa trag concluzia ca aceste mizerii sub acoperirea anonimatului care au circulat pe internet sunt opera domniei sale sau ca, in cel mai bun caz, avem un presdinte care, in lipsa de alteva, de politica externa, economica, institutionaa, sta noaptea si navigheaza in cautarea acestor mizerii pe care apoi, de la catedra prezidentiala, sa le propage (...) Voi trage concluzia ca avem un presedinte care se preteaza la mijloacee unor postaci platiti. Dovedeste inca o data iresponsabilit, un presedinte las precum un turnator de pe vremuri de la Securitate", a spus liderul PNL.
Antonescu a precizat ca nu are motive sa lase acest episod la capitolul "Si altele".
"Eu vorbesc raspicat. Nu vorbesc in aluzii, nu vorbesc limbaj de turnator, de santajist ca Traian Basescu", a spus Antonescu.
"Nu si-a gasit nici de data asta Traian Basescu omul cu mine, pentru ca, in ce priveste trecutul meu, actiuneile mele cu relevanta publica, nu sunt omul jumatatilor de masura, cu vreo musca pe caciula. Nu las asa ceva sa circule la nivelul zvonurile, la nivelul comentariilor. Reafirm inca o data cat se poate de clar ce am spus mereu si ce nu a fost pus la indoiala - ca nu am colaborat sub nicio forma cu fosta Securitate", a subliniat Crin Antonescu.
El a aratat ca necolaborarea sa a fost certificta in 2005, 2008 si 2009 de CNSAS, cu toate actele aferente, conform legii. "Niciodata aceasta situatie nu a fost pusa in discutie. Nu poate fi pusa in discutie nici in functie de o anumit conjuctura, nuante. E o afirmatie clara pe care o repet, pentru care nu am temei sa ma feresc, nici de nuanta, nici de conjunctura", a spus presedintele PNL.
El a aratat ca porneste, in solicitarea adresata sefului statului, de la prezumtia ca nu stie ce a vrut acesta sa spuna in emisiunea televizata, dar a aratat ca a vazut interpretarea pe care organisme de presa, pe care nu le-a numit, au dat-o.
Presedintele Traian Basescu a catalogat, joi, la TVR 1, drept "admirabila" alianta dintre PNL si PC, vorbind despre "Felix cu Porumbacu, Porumbelul (...) cu domnul Crin Antonescu".
La remarca realizatorului emisiunii potrivit careia se vede o coeziune pe frontul opozitiei, Basescu a intervenit cu observatia: "Admirabil!".
In timp ce moderatorul emisiunii invoca pactul de colaborare intre PNL si PC, Basescu a intervenit din nou, spunand: "Felix cu Porumbacu, Porumbelul, sau cum, cu ... nu stiu...aaa, cu domnul Crin Antonescu, da".