Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat ca a sustinut varianta votului pe liste pentru a avea in conducerea partidului niste oameni "care sa fie responsabili de ceva, care sa fie responsabili fata de un proiect pe care si l-au asumat".
"Grija mea, in calitatea pe care o am, nu este deloc daca pleaca doi sau trei, daca eu sunt mai mult sau mai putin in relatii idilice cu domnul Orban si domnul Tariceanu. Grija mea este daca partidul acesta, eu insumi, toti cei care vorbim despre o schimbare de mentalitate, suntem si capabili sa o facem", a declarat Antonescu.
Antonescu a vorbit si de neintelegerile care au aparut in ultima vreme in partid, amintind de episodul petrecut dupa anuntarea rezultatelor la prezidentiale.
"Relatia mea cu domnul Orban si cu domnul Tariceanu pe semne ca nu este cea mai buna. Se discuta intr-un mod apocaliptic cum cei care nu sunt in aceasta conducere, au fost eliminati. Si Ludovic Orban, si eu, am fost in perioade in care nu am fost in conducerea partidului si am existat, ba chiar am crescut din punct de vedere politic. Cand, in momentul de final al campaniei electorale, la nici o zi dupa comunicarea rezulatatelor, Calin Popescu Tariceanu iese chiar inaintea mea si spune "ala a murit, haideti sa facem noi guvern", din momentul acela noi putem sa ramanem in relatii de respect reciproc, putem sa lucram impreuna in acelasi partid, dar impreuna in conducerea aceluiasi partid numai putem fi. Este foarte simplu, igienic cred. Cu domnul Orban, lucrurile au fost ceva mai simple. Nu a fost de acord cu aceasta formula, e dreptul domniei sale, i-l respect, a ales o alta cale si nefiind de acrod cu aceasta formula, nu poate face parte din aceasta formula", a spus Antonescu in cadrul unei emisiuni de televiziune.
Presedintele PNL a mai sustinut ca un comportament precum cel al lui Viorel Catarama nu poate fi tolerat.