B365.realitatea.net : Incapatanarea lui Antonescu pune Sectorul 6 in bratele PDL (Autor : Laura Cernahoschi)

Crin Antonescu merge pe ideea ca, daca Sectorul 6 nu va fi al lui, atunci mai bine sa nu fie al nimanui din USL.
Conditia pusa de Crin Antonescu la Capitala, pentru a nu se rupe listele comune USL, a fost simpla: ori Rares Manescu la Sectorul 6, ori mergem separat. Acest "separat" la consiliile locale si la General nu ar fi convenit PSD-ului, mai putin popular in Capitala decat in restul tarii. PNL-istii ar fi capatat astfel o greutate mai mare in administratia locala din Bucuresti, in comparatie cu social-democratii, decat pe baza algoritmului din USL.
Mai mult decat atat, candidatul pe care ajunsese sa il sprijine Victor Ponta, pe baza rezultatelor inregistrate la sondaje nu era un PSD-ist, ci PC-istul Florescu. Cum a ajuns Florescu sa fie cunoscut in Sectorul 6? A facut anul trecut cateva actiuni foarte vizibile pe banii lui adusi de-acasa, cum ar fi strangere de semnaturi impotriva hingherilor de masini in piete sau nasirea gemenilor staretei fugite de la manastire.
De unde are Florescu bani de campanii? Nu se stie, pentru ca, in calitatea sa de sef al Pietelor din Sectorul 4 nu a depus niciodata o declaratie de avere, dupa cum a constatat ANI. Cert este insa ca el a facut mai mult decat au facut partidele politice pentru a capata notorietate pentru candidatii la sectoare, iar asta se vede in sondaje. Este de inteles, deci, de ce a renuntat Victor Ponta la impunerea candidaturii lui Florescu. Tot de inteles este si de ce nu vrea Florescu, dupa ce a cheltuit o gramada de bani, sa renunte la candidatura.
Acum, voturile opozitiei se vor imparti intre independentul Florescu, care spune ca beneficiaza de sprijinul lui Ponta si al lui Oprescu, si Rares Manescu, apropiatul lui Crin Antonescu, cel care va beneficia de garantia siglei USL pe buletinele de vot. Asta nu ar fi neaparat o problema, daca ar exista un tur doi la alegerea primarului. Dar nu exista, iar situatia aceasta il favorizeaza net pe actualul primar, Cristian Poteras, care, in ciuda procesului penal deschis de DNA, are inca alegatorii sai.
Crin Antonescu se pare ca nu a auzit de pildele solomonice, preferand sa vada Sectorul 6 spintecat cu sabia, decat sa il cedeze cuiva din alt partid USL