Liderul PNL, Crin Antonescu, a afirmat, referitor la demersul PD-L de a solicita inceperea urmaririi penale in cazul fostului premier, ca liberalii nu vor obstructiona aceasta actiune.
PD-L cere anchetarea lui Tariceanu deoarece demersul concesionarii unor perimetre din Marea Neagra catre firma Sterling Resources ar fi dezavantajat Romania. Pe 12 noiembrie 2008, guvernul Tariceanu a aprobat un act aditional, prin care Sterling Resources primea dreptul de explorare si impartire a resurselor din Insula Serpilor, inainte de decizia Curtii de la Haga.
Antonescu: "Nu am nimic de adaugat la ceea ce a declarat Tariceanu public. Nu facem nici un fel de obstructie demersului. Puteti evalua semnificatia unui astfel de demers, avand in vedere ca despre acest caz s-a discutat cu multa pasiune vreo saptamana acum multe luni, ca Boc a anuntat o Comisie de cercetare, Corp de control, n-am mai auzit nimic, nu stiu sa fi iesit ceva necurat la iveala", a afirmat Antonescu.
Pe de alta parte, fostul ministru de finante Varujan Vosganian a declarat ca este "interesant" cum Corpul de control al primului-ministru este "specializat pe guvernare liberala".
"Noi ne intrebam de ce Corpul de control nu s-a implicat in chestiunea Ridzi, in chestiunea Nemirschi, de ce Corpul de control nu are niciun fior la toate semnalele transmite de ANI privind schimbarea reliefului averilor demnitarilor asa cum se schimba dunele in desert, de la noapte la zi", a subliniat Vosganian, adaugand si el ca rezultatul anchetei Corpului de control a fost "trecut in totala discretie si readus acum in discutie cand e nevoie iarasi de o fumigena ca sa acopere tot dezastru".
PD-L a solicitat inceperea urmaririi penale a fostului premier liberal Calin Popescu Tariceanu in cazul Sterling. Plecand de la concluziile comisiei parlamentare care a verificat cazul Sterling, democrat-liberalii il acuza pe fostul prim-ministru de subminare a economiei nationale si de abuz in serviciu contra intereselor publice. Membrii comisiei parlamentare care a verificat cum a fost incheiat contractul de concesionare cu Sterling Resources au ajuns la concluzia ca actul aditional din 2007 a fost intocmit in conditii ilegale.
PD-L a pus cazul Tariceanu pe tapet pentru a estompa valva starnita de ancheta parlamentara in cazul Ridzi.