Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca nu intra in "polemici de mahala" cu presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, si cu liderul social-democratilor, Victor Ponta.
"Eu mi-am spus destul de clar punctul de vedere, de fapt, punctul de vedere al PNL, fata de necesitatea ca Opozitia sa faca ceva acum pentru Romania. Am vazut limpede care este pozitia PSD. Am luat act si suntem in continuare preocupati de aceste probleme, probleme reale, serioase, a milioane de oameni. Suntem preocupati de construirea si de aplicarea cat mai repede a unei alternative. Facem doar ceea ce putem face noi. Eu nu am sa intru in polemici de mahala nici cu domnul Iliescu, nici cu domnul Ponta. Din punctul nostru de vedere, oricate comentarii nervoase ar mai face domniile lor, subiectul pe tronsonul acesta este inchis. Romania are nevoie de solutii, de discutii pe baza unor solutii acum, nu de polemici cu caracter mai mult sau mai putin de mahala, dupa cum pot sa le calific, din pacate, din partea unor lideri politici", a spus Antonescu, intr-o conferinta de presa.
Intrebat daca, in acest context, considera inchisa posibilitatea unei colaborari cu PSD, presedintele PNL a amintit ca in urma cu cate zile a spus ce crede ca se poate face pentru Romania la nivelul scenei politice si la nivelul Parlamentului in prezent. "Am spus ca pentru toate fortele politice care inteleg lucrurile in felul acesta si vor sa faca ceva acum, usa ramane deschisa. Insa, pe de alta parte, am inteles punctul de vedere al PSD si ne vedem de treaba, pentru ca obligatia noastra este sa facem ce ne sta in putinta, nu sa comentam ce vor sa faca sau nu vor sa faca altii", a adaugat Antonescu.
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a dezaprobat, joi, atitudinea liderului PNL, Crin Antonescu, din ultima perioada, afirmand ca acesta "s-a trezit pe cai mari, este putin obraznic, pentru un pustan fara prea multa experienta politica".