Presedintele PNL, Crin Antonescu, a criticat actiunea de revocare a lui Mircea Geoana de la conducerea Senatului. Antonescu a vorbit despre o "ofensiva de a pune mana pe toata Romania" a PD-L, "un partid care a pierdut toate alegerile la care a participat".
Crin Antonescu a spus ca actiunea demarata la Senat apartine unui partid care a pierdut in preferintele electorale ale romanilor. "Pierzand trei randuri de alegeri, acest partid vine si se comporta mai abitir ca un partid ultramajoritar. Asta e, in esenta, actiunea PD-L", a declarat Antonescu care a spus ca se discuta lucruri irationale, caci "altfel de ce nu am discuta despre pierderea calitatii de senator a mea, a lui Mircea Geoana sau a lui Puiu Hasotti. Poate am enervat! De ce nu discutam punerea in afara legii a altor partide in afara PD-L? Discutam daca vrea majoritatea parlamentara. De ce nu discutam alipirea Romaniei la Bulgaria sau impartirea Romaniei in trei?".
Liderul liberal a facut apel la ratiune si a subliniat ca PD-L nu este pe primul loc in optiunile de vot ale populatiei. "Daca prezenta unui politician - altul decat al lor - in fruntea Senatului ii impiedica sa isi puna in aplicare opera de guvernare, atunci ce sa mai spunem de blestemata de Opozitie care ii incurca in fiecare zi care discuta, care voteaza impotriva unor ordonante sau legi. Ia, hai, sa discutam noi ca majoritate sa nu mai avem Opozitie! Da ce sa mai vorbim de presa care critica opera guvernamentala incurcand-o! Ia, hai, sa discutam in Senat sa inchidem televiziunile care spun lucruri rele despre guvernul Boc!", a spus Antonescu.
Presedintele PNL a spus ca nu are vreo speranta legata de negocierile dintre grupuri. "Aici procedam cu raceala atata vreme cat avem un vot si atata vreme cat in aceasta tara mai poti sa mai respiri daca nu ai ochii de culoare portocalie. Depinde de cei de la PD cat va dura acest proces, cat au ordin sa il prelungeasca, il prelungesc", a mai spus Antonescu.
Cererea de revocare a lui Mircea Geoana de la conducerea Senatului a fost depusa vinerea trecuta. Documentul a fost semnat de senatori UDMR, PD-L si din grupul independentilor. Biroul Permanent al Senatului a respins cererea ca inadmisibila, fiind anticonstitutionala si neregulamentara. De asemenea, cererea nu a fost aprobata nici de plenul Senatului deoarece fiind inamdisibila nu a fost pusa pe ordinea de zi.