Antonescu a subliniat ca "PNL pune in vedere guvernarii Boc-Udrea sa abandoneze tentativa de asasinare a economiei romanesti prin sufocarea liberei initiative".
"Daca incompetentii care guverneaza temporar Romania nu au solutii de scoatere a Romaniei din criza economica, le ramane o sigura solutie - plecarea din functii! PNL va initia o motiune de cenzura impotriva Cabinetului Boc-Udrea, pe tema falimentului economic al Romaniei. Oricat s-ar stradui, in dezbaterea publica, actuala guvernare sa acopere realitatea cruda a economiei romanesti cu teme parazitare, romanii stiu foarte bine care este situatia de fapt. Se lovesc de ea in fiecare zi. Acest Guvern trebuie sa plece din Palatul Victoria cu eticheta 'incompetenta economica'", a mai spus Antonescu.
Liberalul a adaugat ca PNL face apel la organizatiile patronale, la organizatiile intreprinzatorilor mici si mijlocii, la societatea civila de centru-dreapta, "sa se alature demersului de aparare a economiei romanesti in fata incompetentei si a dezinteresului actualei puteri".
"Ii chemam alaturi de noi pe toti romanii productivi si cu spirit de initiativa, pentru a promova, impreuna, solutiile noastre, liberale, pentru scoaterea Romaniei din criza economica, prin stimularea consumului si a investitiilor private, de natura sa creeze noi locuri de munca", a mai spus liderul PNL, adaugand ca "toate incercarile, atat de la nivelul Guvernului cat si de la nivelul Presedintiei de a introduce teme false pe agenda publica nu pot sa oculteze realitatea economica dramatica, realitate care se formuleaza simplu - falimentul economic al Romaniei".

• Antonescu spune ca economia Romaniei este in faliment

El a mai spus ca si discutiile recente cu FMI si declaratiile pe care guvernatorul BNR le-a dat ne arata foarte clar ca Romania e in fata unui Guvern fara solutii si care, in plus, "intentioneaza masuri care ar asasina economia Romaniei, economia reala care se mai misca".
"Pozitia PNL este bine cunoscuta, sunt cunoscute si solutiile sale, proiectul nostru de legi cuprinzand masuri in favoarea stimularii economiei se afla in Camera Deputatilor, suntem gata sa-l discutam cu toate fortele politice, dar, in orice caz, acesta este aliniamentul de baza pe care PNL il are in toate aceste discutii. Economia Romaniei este in faliment si trebuie sa facem tot ceea ce putem ca politicieni de putere sau din opozitie ca sa o salvam. Pentru a o salva trebuie insa sa fim constienti ca aceasta este problema Romaniei, nu alta", a spus Antonescu.
Intrebat cat ar trebui sa fie cota de impozitare, Antonescu a reiterat propunerea din programul sau pentru prezidentiale si din programul politic mai larg al PNL, precizand ca liberalii sunt adeptii unei scaderi a cotei unice de impozitare pana catre 10%, lucru care poate fi facut pe masura ce gradul de colectare creste.
"Stiti foarte bine de plida ca privitor la TVA avem de asemenea o viziune de reducere, o varianta de reducere, la TVA in constructii in special si multe alte lucruri pe care le-am pus intr-un proiect de lege, le-am repetat de fiecare data, pe care de altfel le-au asumat unele din ele cum ar fi desfiintarea impozitului forfetar sau scutirea de impozit a profitului reinvestit si actualii guvernanti fara sa se tina de cuvant", a conchis Antonescu.
Liberalii au adoptat in acest sens o rezolutie in BPC, intitulata "Aparam clasa mijlocie de tentativa de asasinat economic a Guvernului incompetent Boc-Udrea".

• Ministerul Finantelor: declaratiile presedintelui PNL sunt speculatii

Ministerul Finantelor Publice (MFP) considera ca declaratiile presedintelui PNL privind intentia Guvernului de a desfiinta cota unica si de a dubla taxele locale sunt pe moment doar speculatii politice, dar nu neaga explicit ca ar putea fi adoptate astfel de masuri.
"Singurul document oficial referitor la masurile pe care le va lua Guvernul in perioada urmatoare va fi scrisoarea de intentie pe care Ministerul Finantelor Publice o va remite Fondului Monetar International, dupa incheierea discutiilor tehnice cu reprezentantii misiunii de evaluare. Toate anunturile si declaratiile din acest moment sunt doar speculatii politice", precizeaza MFP intr-un comunicat, ca raspuns la declaratiile lui Crin Antonescu.