AGERPRES informeaza: Crin Antonescu: Sunt liberal, sunt un om de dreapta!
Presedintele Partidului National Liberal (PNL), Crin Antonescu, a declarat sambata, de la tribuna Conferintei Nationale a Tineretului National Liberal, ca este si va ramane liberal si un om de dreapta, denuntand propaganda "otravita" a calomniei care macina zi de zi.
Potrivit acestuia, zi de zi se administreaza romanilor "cate o portie de otrava de catre o propaganda puternica, intensiva, care nu are bariere ale rusinii, ale bunului simt sau ale respectului pentru adevar".
"O propaganda violenta care duce un razboi de viata si de moarte impotriva adevarului si a romanilor, otrava calomniei si a deznadejdii, a falselor diferentieri. Auzi oamenii din tara asta ca PNL nu mai este asa de liberal, ca PNL s-a deplasat spre stanga, ca Uniunea Social Liberala pe care PNL a constituit-o impreuna cu partenerii sai - PSD si PC - este o uniune socialista, de stanga, comunista, etc. Si vreau, inainte de toate, sa fac in fata dumneavoastra si in numele dumneavoastra partial o scurta confesiune de credinta (...): Sunt liberal, sunt un om de dreapta, sunt, cu titlu strict personal, monarhist. Suntem, ramanem si vom fi liberali. Suntem, ramanem si vom ramane un partid de dreapta", a precizat Antonescu.
Crin Antonescu le-a transmis tinerilor liberali ca trebuie sa constituie noua elita a Romaniei.
Politicile liberale pretuiesc profitul, dezvoltarea, bogatia. Liberalismul generos luminos, al inaintasilor nostri este ca lumina, este pentru sansa fiecaruia. Eu cred ca a fi liberal este sa crezi in statul de drept, regimul parlamentar, pluralismul, independenta Justitiei. Sunt un om de dreapta, pentru ca eu cred in elite. Sper din toata inima ca dumneavoastra sa fiti o elita, dar trebuie sa intelegeti insa ca elitele nu sunt alcatuite din parveniti, smecheri, profitori".
Crin Antonescu a respins acuzatiile aduse de partidele aflate la guvernare, potrivit carora PNL s-a deplasat spre stanga, pentru ca s-a aliat cu PSD.
"Trebuie spus odata si odata ca nu eu si nici cei mai multi din liderii liberali, nici Victor Ponta si nici Daniel Constantin, nu am fost membrii ai Partidului Comunist Roman asa cum au fost Traian Basescu, Emil Boc, Andrei Plesu, Vladimir Tismaneanu. Ca nu eu am fost propagandist al Uniunii Tineretului Comunist. Ca nu eu am adresat memorii catre Securitate, ci Andrei Plesu. Nu eu am fost coleg de partid si subordonat lui Ion Iliescu, ci Traian Basescu, Emil Boc, Vasile Blaga, Ioan Oltean. Astazi suntem aliati politici cu PSD si, deci, si cu Ion Iliescu, pentru ca astazi pericolul la adresa democratiei romanesti nu vine de la Ion Iliescu. Nu avem niciun motiv sa evitam sa discutam despre comunism, dar ramasitele comunismului de azi, adica minciuna, povestea ca oamenii traiesc din ce in ce mai bine, dispretuirea Parlamentului, calomnierea Opozitiei, astea sunt armele regimului Basescu.
Am opus bazele unei aliante politice complicate. O alianta grea din foarte multe motive, dar va cer tututor, asa cum imi cer si mie, sa nu uitati ca am facut aceasta alianta - USL - nu impotriva lui Traian Basescu, nu impotriva PDL, ci am facut-o pentru ca milioane de romani sa aiba o alternativa", a spus presedintele PNL.