Senatorul Butunoi Ionel Daniel a sustinut o DECLARATIE POLITICA, intitulata " Respectarea angajamentelor", pe care o puteti citi in continuare.

Subiectul despre care vreau sa va vorbesc astazi este unul actual, cel al destramarii Uniunii Social-Liberale, dar mai ales subiectul demisiei din functia de presedinte al Senatului a lui Crin Antonescu, ambele evenimente fiind dezamagitoare pentru alegatorii care si-au exprimat increderea in USL. Si la nivel personal, acestea ma deceptioneaza profund, caci ele transmit o lipsa de seriozitate si o neasumare in fata cetatenilor a actului guvernarii ferme si clare.
In repetate randuri, Partidul Social Democrat si-a exprimat convingerea ca acest conflict se poate rezolva. Din pacate, toate eforturile noastre nu au reusit sa faca fata gesturilor incredibile ale Partidului National Liberal si, mai ales, ale liderului sau, Crin Antonescu. Un om in care am crezut, un om caruia i-am acordat mereu respectul cuvenit si mai ales, un om care ne-am dorit sa ne fie un partener viabil in lupta contra regimului Traian Basescu si a politicilor daunatoare ale acestuia.
Din pacate, socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, iar asteptarile noastre ca vom avea, pana la capat, dovada seriozitatii si responsabilitatii din partea lui Crin Antonescu au fost inselate.
Schimbarea atitudinii acestuia, manifestata prin indulcirea discursului fata de Traian Basescu, precum si adoptarea unor teme preferate celui din urma, ne-au facut sa intelegem de fapt de ce acesta nu si-a mai dorit sa fie un partener in USL. Mai ales insa, schimbarea viziunii asupra actului justitiei, in care parerea lui Antonescu a suferit modificari majore, ne face sa realizam ca distantarea de principiile care au stat la baza USL si in care PSD inca mai crede, este ireversibila.
Gestul demisiei din functia de presedinte a Senatului nu a facut decat sa sublinieze ca domnul Crin Antonescu este indecis si ca actioneaza in mod impulsiv, sub imperiul starilor emotionale personale, fara a lua in calcul impactul deciziei sale asupra stabilitatii politice din Parlament.
A actiona ca un om de stat si nu ca un om politic, iata un principiu strain liderului liberal. USL, cu toate conflictele aparute pe parcurs, a fost un proiect in care Partidul Social Democrat a crezut cu tarie si pe care acesta a incercat sa il mentina pentru bunastarea societatii si pentru respectarea alegatorilor si onorarea increderii acestora.
Din pacate, PNL si-a aratat adevarata fata, creand momente de instabilitate politica si sociala. Ne dorim sa depasim aceste evenimente, sa continuam sa luptam pentru dezvoltarea economica a tarii. Mai ales insa, ne dorim sa aratam alegatorilor ca noi ne vom respecta angajamentele luate in fata lor, chiar daca vechii nostri parteneri nu mai doresc sa faca la fel si sa ne fie alaturi.