Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca liberalii nu vor vota bugetul de stat, pe care l-a calificat drept "o colectie de pusculite de partid", el mentionand ca parlamentarii PNL s-au straduit "zi si noapte" sa vina cu amendamente si solutii si ca aceasta decizie va fi intarita luni de BPC.
"Noi avem decizii politice luate, vom avea si luni un BPC, in care vom consolida pozitia noastra politica fata de buget si va spun inca odata ca PNL va vota impotriva acestui buget, chiar daca s-a straduit zi si noapte, la propriu, prin reprezentantii sai sa depuna amendamente, sa le sustina, a venit cu solutii, nu a obstructionat cu nimic dorinta acestui Guvern de a da cat mai repede un buget, bun sau rau, dar de a-l avea si in sensul acesta pozitia partidului va fi clara", a sustinut, duminica, intr-o conferinta de presa, Crin Antonescu.
Liderul PNL a subliniat ca bugetul Guvernului Boc nu este nicidecum un instrument politic de a aseza Romania intr-un dispozitiv de lupta cu criza, ci "este pur si simplu o colectie de pusculite de partid".
"Intelegem foarte bine de ce domnul Emil Boc nu a venit cu acest proiect de buget inainte de alegerile prezidentiale, desi exista presiunea timpului si desi Parlamentul l-a indrituit si i-a cerut sa vina cu acest proiect de buget din timp. E un proiect de buget care e departe, chiar la polul opus, de promisiunile desantate, nesimtite pe care, inca o data, in campania electorala Traian Basescu, PDL, Emil Boc le-au facut", a spus el.
Referirtor la adoptarea a trei din cele mai importante cinci amendamente ale lui Relu Fenechiu de catre comisiile de buget-finante, presedintele PNL a apreciat ca acest lucru s-a intamplat "printr-un puseu de intelepciune, fie al ministrului Finantelor, fie al celor din majoritatea incropita".
"Cred ca orice amendament care are sens si care aduce niste lucruri bune, daca este adoptat, este foarte bine", a conchis Antonescu.
Comisiile reunite de buget-finante au adoptat, duminica dimineata, dupa o dezbatere-maraton, de circa 17 ore, proiectul legii bugetului de stat pe 2010, cu amendamentele aprobate. De asemenea,la finalul acestei sedinte-maraton a fost adoptat proiectul bugetului asigurarilor sociale de stat pe 2010, dupa ce votul a fost reluat, cu cateva ore inainte acest proiect de buget fiind respins.