Desi colegii din partid amenintasera ca-l vor schimba din functia de sef al deputatilor liberali pentru atacurile sale la adresa premierului Tariceanu si a presedintelui Camerei, Bogdan Olteanu, Crin Antonescu a ramas neatins. Deputatii liberali s-au ferit sa-l sanctioneze pe acesta pentru "iesirile" sale, nepermise insa altora cum ar fi Cristian Boureanu.
Liberalii nu l-au demis ieri pe deputatul Crin Antonescu din fruntea grupului parlamentar al PNL, dar i-au atras atentia ca declaratiile critice ar trebui sa le spuna in interiorul grupului sau al partidului, si nu in public, si ca ar trebui sa fie mai activ la dezbaterile legislative. Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat ca regreta ca s-a intrat "in genul acesta de declaratii", care nu ii caracterizeaza pe liberali si "nici nu sunt potrivite PNL".
Olteanu a spus ca, dupa mai bine de doua ore de discutii, s-a ajuns la concluzia ca "genul de declaratii polemice nu ajuta partidului si nu sunt de folos atat timp cat sunt facute in public, si nu in interiorul partidului". La randul sau, Crin Antonescu a spus ca s-a purtat o discutie despre "unitatea si imaginea PNL" si s-a stabilit ca "orice critica sau atac in public nu este de natura sa faca bine imaginii partidului". El a mentionat ca nu isi retrage declaratiile.

Demisie exclusa

Inainte de inceperea sedintei la grupul parlamentar, Crin Antonescu a exclus demisia sa din PNL. "Demisia este un lucru exclus. Cata vreme PNL exista ca partid distinct, oricare ar fi nemultumirile mele, nu voi demisiona, dar desigur ca si aici au altii alte solutii", a opinat deputatul liberal.
El a dezmintit acuzatiile care i-au fost aduse de catre unii dintre colegii sai, precizand ca a sustinut toate initiativele legislative ale Guvernului, chiar si atunci cand nu era perfect de acord cu ele.
"La Biroul Permanent nu am fost la toate sedintele, dar este oficial in atributiile viceliderilor uneori sa inlocuiasca liderii. Nu sunt intotdeauna prezent in Camera Deputatilor, dar cred ca la momentele in care era necesara cu adevarat prezenta mea am fost prezent", a adaugat Antonescu.