REALITATEA.NET: Gusa, la Realitatea TV: La umbra nucului batran numit "Traian Basescu" n-a crescut mai nimic

Desi incep sa se contureze doua directii in PDL, una reprezentata de Vasile Blaga si vechea garda, alta, aripa "baronilor tineri", care ar fi agreata de Elena Udrea, partidul nu si-a gasit, pana in prezent, un "craisor" pe care sa-l scoata in fata si care sa domine discursul lui Crin Antonescu sau actiunea politica a lui Victor Ponta, spune Cozmin Gusa, la Realitatea TV, in emisiunea "PERSPECTIVA".
In momentul de fata, actuala opozitie se rezuma la "constructia Traian Basescu", PDL-ului lipsindu-i un lider de baza si o strategie, spune Cozmin Gusa, la Realitatea TV.
"Constructia lui Traian Basescu, pentru ca actuala opozitie este constructia sau deconstructia lui Traian Basescu, atat poate sa fie. Egoismul omului Traian Basescu s-a revarsat si asupra acestui partid care a preferat, la caldura protectiei prezidentiale, sa nu performeze. Sa promoveze incompetenti, hoti, rude, neo-baroni fara structura, o cloaca, una care, in acest moment, se chinuie sa convinga Romania si nu reusesc - 2012 vara si 2012 iarna au demonstrat asta - sa mai arate ceva ce seamana a deziderat politic implementat. Nu exista vreun neo-lider in interior, nu exista vreo strategie", a spus Cozmin Gusa, in emisiunea "PERSPECTIVA".
In opinia sa, in ciuda celor doua tabere care par sa se contureze in PDL - Vasile Blaga si Elena Udrea - partidul nu si-a gasit un lider care sa domine discursul lui Crin Antonescu sau actiunea politica pozitiva a lui Victor Ponta.
"La umbra nucului batran numit ‘Traian Basescu‘ n-a crescut mai nimic in afara de instinctul de conservare al unui Vasile Blaga cu batranii din jurul sau sau de aceasta ambitie a Elenei Udrea care incearca, in acest moment, sa coaguleze zona baronilor tineri - 30-40 de ani - noii milionari sau miliardari ai Romaniei veniti din zona administrativa. Dar toate astea nu au relevanta la public. Ei nu si-au gasit vreun craisor al muntilor pe care sa-l arate ca fiind cel care, urcandu-se pe un cal alb, va reusi sa domine acest discurs bun al lui Antonescu, aceasta actiune politica pozitiva a lui Ponta si respectiv acest cuplu. Nu au deloc asa ceva", a mai spus Gusa.
Intrebat daca gruparea milionarilor care se grupeaza in jurul Elenei Udrea s-a format in perioada in care aceasta era la guvernare, Gusa a raspuns: "Nu Elena Udrea este vinovata de acest lucru, e foarte usor sa indici o femeie, in conditiile in care aceasta femeie n-a iesit niciodata din cuvantul lui Traian Basescu in ultimii ani. Cei care-l protejeaza pe Traian Basescu, fie ca vorbim de forte directe, fie ca vorbim de forte oculte, interne sau externe, sunt oameni care au avut grija sa o demonizeze pe Elena Udrea, in conditiile in care toata puterea ei era data de aura pe care presedintele o revarsa asupra actiunii Elenei Udrea. Daca dorim sa gasim un responsabil pentru dezastrul PDL-ului, acesta se numeste Traian Basescu."