Octav Cozmanca, strategul lui Sorin Oprescu, si-a modificat planurile politice de moment: el nu va mai lansa, in aceste zile, comitetul de initiativa pentru crearea unui nou partid politic de stanga, denumit Alianta Nationala a Stangii Democrate, actiunea fiind amanata pentru perioada de dupa alegerile prezidentiale. Informatia a fost confirmata chiar de catre fostul lider pesedist, care spune ca "ideea nu e abandonata, doar ca avem alte proritati, acum".
Cozmanca a declarat ca noul partid la care viseaza, la un loc cu o serie de fosti, dar si actuali membri frustrati ai PSD, va fi lansat la apa, dar numai dupa alegerile prezidentiale.
"S-ar putea sa fie luna noiembrie, dar cel mai sigur, cred eu, va fi dupa alegeri, ca sa nu le amestecam". Cozmanca mai spune ca diferenta dintre Geoana si Oprescu este, in sondajele reale, de 2-3 procente, in ciuda datelor oficiale care, in opinia sa, "sunt masluite la greu".
"Noi credem ca Sorin are sanse reale sa prinda turul doi, alaturi de Basescu, pentru ca acesta intra sigur in finala" mai spune Cozmanca. Surse apropiate primarului general afirma ca Oprescu i-a cerut lui Cozmanca sa o lase mai moale cu partidul, pentru a nu alimenta speculatii inutile si paguboase de presa, pe tema asa-zisilor fosti comunisti resapati etc, iar acesta a receptionat corect mesajul si a fost de acord.
Intre activitatile cu care s-a ocupat Cozmanca in ultima perioada, conform acelorasi surse, se numara deschiderea portilor pentru Oprescu la cateva zeci de posturi radio-tv locale, unde candidatului independent i s-au aranjat interviuri si aparitii, in perioada urmatoare, in cele 20 de judete pe care le va strabate electoral pana la alegeri.