Inpolitics anunta ca Octav Cozmanca intra in hora. El va lansa un nou comunicat despre viitorul partid de stanga, pe care il moseste de cateva luni, cu intreruperi din cauza unei pneumonii care l-a tinut un timp internat in spital. Comunicatul catre tara va fi difuzat cel mai probabil, in aceeasi zi de sambata, 20 februarie, cand are loc Congresul PSD.
Octav Cozmanca i-a declarat unui reporter de la Inpolitics ca la finele acestei saptamani va remite opiniei publice comunicatul oficial care anunta crearea noului partid de stanga, la care lucreaza de cateva luni de zile.
El spune, fara a furniza date concrete, ca a fost stabilit deja un proiect de statut, un nume si o sigla pentru noua formatiune, si exista si un Comitet Director care se va ocupa de organizarea primului congres al acesteia. Numele membrilor Comitetului va fi comunicat, cel mai probabil, tot sambata. Intre acestia se va numara, din sursele noastre, sociologul Alin Theodorescu, cel care este responsabil, de altfel, cu doctrina si intocmirea documentelor noii formatiuni.
Cozmanca si-a manifestat regretul pentru situatia in care a ajuns PSD in acest moment si crede ca, "foarte curand, social-democratii vor deveni o grupare nu de mana a doua, ci chiar a treia, la felul cum se misca si la scandalurile care se tin lant la ei".
Cozmanca spune ca este dispus sa gazduiasca fara probleme pe acei membri ai PSD care vor demisiona curand, pentru ca, spune fostul lider executiv, partidul lui Geoana se va scinda fara drept de apel, iar retragerea lui Nastase din cursa pentru sefia partidului nu face decit sa prefigureze acest evenimente.
"Sunt sigur ca se va sparge PSD in viitorul apropiat, pentru ca prea s-au certat intre ei, si vor fi multi membri marcanti care vor parasi partidul. Cand un asemenea partid ajunge pe mana chelnerilor si a analfabetilor, oamenii cu scaun la cap nu mai au zile multe acolo".
Cozmanca afirma despre Adrian Nastase ca e "un tip destept si cu multe calitati, care a stiut intotdeauna sa isi faca echipe performante, asta a fost secretul lui in politica si pentru asta merita apreciat".
Cu toate acestea, Cozmanca crede, totusi, ca nu ar fi indicat ca Nastase sa se alature echipei sale inca de la lansarea partidului, pentru ca "noi vrem sa facem un partid suta la suta de stanga, nici macar de centru-stanga, iar Nastase, ca multi alti lideri pesedisti, nu prea are imagine de om al stangii".