Constantin Gheorghe comenteaza pe blog episodul umilirii opozitiei de catre Basescu, la Cotroceni, sub titlul "Un trib numit Romania", pe care il puteti citi in continuare.
'Un bolnav mintal, cu schizofrenie paranoida diagnosticata, a anuntat la 112 ca intr-un avion este o bomba. Declansand un haos, dar haosul apartine in intregime statului roman, care are niste administratori de cacao. Si ca sa dea peste bot presei, care, dupa ce a contribuit cu brio la sporirea haosului, a inceput sa injure zdravan guvernarea, DIICOT il salta de Constanta, de unde locuieste, si-l aduce la Bucuresti, desi se vede ca omul nostru e dus cu pluta. De ce-l plimba inutil de colo-colo? Nu putea fi interogat la Constanta? Nu are DIICOT o structura locala?
De ce sa faci spectacol pe spinarea unui sarman cu mintea ratacita? Ca sa se uite de mizeria guvernarii, de incompetenta celor care au fost numiti la conducerea diverselor institutii pe criterii politice, si nu profesionale? Chiar nu mai avem un dram de rusine? De ce trebuia sa fie prezentat cu catuse la maini? De ce trebuia umilit?
Pai, din aceleasi motive pentru care Pulea Voda (Traian Basescu - n.red.) si-a umilit "invitatii la dialog", recte pe Victor Ponta si pe Varujan Vosganian: pentru ca se poate. Pentru ca nu ti se intampla nimic daca faci asta. Nu esti sanctionat moral, ci aplaudat si chiar adulat. Pentru ca asa se comporta un trib primitiv, recte tribul numit poporul roman: umil cu cei mai mari, dispretuitor cu cei mai mici. Ierarhii de haita, nu comportament de oameni.'