Pornind de la cazul Adrian Nastase

Vicepresedintele PNL, Sorin Frunzaverde, a criticat sambata, la Resita, cu ocazia constituirii noului Consiliu Judetean Caras-Severin, al carui presedinte a fost ales, activitatatea unor institutii ale statului, pornind de la cazul Adrian Nastase.
"Este evident ca Adrian Nastase se afla dupa o perioada deosebit de grea din viata lui, o perioada foarte complicata. Ati vazut ca si avocatul sau vorbea de un numar foarte mare de infatisari pe care le-a avut in diferite instante. Probabil ca a aparut un grad de epuizare. Nu pot sa comentez decizia instantei, pentru ca nu am caderea sa o fac, dar exista in Romania o asemenea presiune, care m-a si facut sa vorbesc despre statul politienesc.
De exemplu, aud, repet, aud, si daca acest lucru este adevarat, cred ca e foarte grav, ca directorului APIA Caras-Severin, Romica Anculia (n.r. - retinut in momentul de fata), i se solicita in repetate randuri sa declare ‘ceva‘ despre Frunzaverde si despre inca doi oameni politici din Caras-Severin. Daca este adevarat, cred ca asistam la un abuz de putere, cred ca asistam la un caz de incalcare flagranta a drepturilor omului si trebuie sa ne punem intrebarea in legatura cu modul in care actioneaza anumiti angajati ai unor institutii importante ale statului", a declarat, pentru AGERPRES, Sorin Frunzaverde.
Potrivit lui Frunzaverde, unii angajati ai acestor institutii, prin atitudinea si actiunile lor, incalca drepturile omului in Romania si atenteaza, in fapt, la democratia statului roman.