Andrei IONESCUSecretarul de stat in Ministerul Economiei si Comertului (MEC), Cosmin Popescu, va depune astazi o plangere penala impotriva fostului ministru Codrut Seres, pe care il va acuza de fals in documente oficiale. Cosmin Popescu sustine ca dosarul penal in care a fost trimis in judecata de DNA este "opera lui Seres", care a scris, in sesizarea trimisa procurorilor anticoruptie, date false: "Tot dosarul este opera domnului Seres, fapt pentru care maine o sa depun o plangere penala impotriva lui la Parchetul sectorului 1 Bucuresti, pentru ca tot dosarul se bazeaza pe o hartie semnata de domnul Seres in care efectiv minte. Il voi acuza de fals in declaratii si denunt calomnios".
Cosmin Popescu a fost trimis in judecata, la inceputul saptamanii trecute, de DNA pentru fals intelectual si favorizarea infractorului. Acesta a fost gasit vinovat de procurori ca ar fi dispus efectuarea unei verificari la SNLO, pentru a-l scoate basma curata pe Ionel Mantog, presedintele PD Gorj, seful sau de partid si cel care ocupase inaintea sa functia de secretar de stat, caruia i s-a construit o vila de stramutat de lux, precum si ca ar fi prezentat membrilor comisiei un raport in care atesta date nereale.
Cosmin Popescu, "pe faras"
Ministrul economiei, Varujan Vosganian, a declarat ca persoanele impotriva carora a inceput urmarirea penala vor fi retrase din functii: "As vrea ca ministerul sa fie recredibilizat. Asupra ministerului au planat tot felul de suspiciuni: ca stocurile nu sunt reale, ca sunt tot felul de baieti destepti care pagubesc statul, ca exista tot felul de interese, ca piata nu functioneaza bine. Eu nu pot sa spun ca sunt adevarate sau false, dar s-ar putea ca ele sa fie partial adevarate. As vrea ca in perioada urmatoare sa recredibilizam ministerul. As vrea ca in toate situatiile in care se declanseaza proceduri de natura penala, care duc la inceperea urmaririi penale, sa procedam la eliberarea din functie, pentru ca nu putem lucra cu oameni care sunt sub presiune si care ar putea sa-si neglijeze sarciniile de serviciu. Voi discuta situatia in care se afla Cosmin Popescu si daca a capatat o faza ireversibila, in sensul judecarii, vom proceda in consecinta".
Cosmin Popescu a spus ca se va retrage daca partidul ii va cere acest lucru: "Sunt numit politic si daca partidul imi va retrage sprijinul politic ma voi retrage din functie".