Bogdan Tiberiu Iacob publica pe site-ul Inpolitics un articol intitulat 'Premiera in lupta politica: Vadim il "da" mort pe Basescu in cateva saptamani', pe care il puteti citi in continuare.
'Liderul PRM, Vadim Tudor, a intrat intr-o faza noua a luptei politice: el nu mai profeteste alegeri anticipate, decaderea vreunui adversar politic, esecul sau in alegeri, arestarea sau condamnarea pentru coruptie, ci direct decesul, si inca unul cu un termen destul de precis, in interval de cateva saptamani. Iar daca acest adversar e insusi seful statului, situatia devine si mai neobisnuita.
Faptul ca se prezinta permanent drept un bun crestin nu il impiedica pe liderul PRM sa anunte, prin publicatiile sale, iminentul deces al sefului statului. Nu e vorba de o profetie a la Mama Omida - mai ales ca o cutuma a vrajitoarelor le retine, in general, de la a face asemenea predictii - ci de presupuse informatii exacte aflate in posesia lui Vadim. Trebuie spus, de asemenea, ca nu e vorba nici de cateva randuri strecurate fugar, o data, ci de informatii difuzate pe larg si reluate, de mai multe ori, in ambele publicatii ale Tribunului, "Romania Mare" si "Tricolorul". In plus, Vadim sustine ca e vorba de o problema de interes national care ne priveste pe toti, la mijloc fiind sanatatea sefului statului.
Iata ce scrie, bunaoara, "Romania Mare", in ultimul sau numar, aparut azi pe tarabe: "Traian Basescu se afla pe ultima suta de metri: are cancer generalizat. Noi scriem de multa vreme ca el are grave probleme de sanatate, si n-o facem pentru ca asa ceva ne-ar da, noua, vreo satisfactie, Doamne fereste, ci din simplul motiv ca starea fizica a unui sef de Stat, sau premier, e o chestiune de siguranta nationala si ii priveste pe toti. Mai intai au fost hemoragiile din ce in ce mai dese. Apoi, transfuziile de sange, de 2-3 ori pe saptamana. La toate acestea se adauga si boala Graves, adica lipsa imunitatii, din cauza tiroidei. Asta e asociata cu micsorarea ochilor si tulburarea vederii. Ori Basescu nu mai vede deloc cu un ochi, sau vede negru; a inceput sa nu mai vada nici cu ochiul celalalt".
Ziarul "Tricolorul" nu se lasa nici el si informeaza ca "Traian Basescu si-a facut analizele, in mare secret, la o clinica medicala din Italia - ficatul pacientului e praf. Starea de sanatate a lui Traian Basescu s-a inrautatit in ultima perioada. Se pare ca de vina este agravarea unei afectiuni mai vechi a ficatului, o tumoare suspectata de specialisti ca fiind canceroasa. Speriat de evolutia proasta a sanatatii sale, Marinarul de la Cotroceni a facut o serie de analize si investigatii medicale, la o clinica particulara din Italia. Mai mult ca sigur ca s-a folosit de un alt nume. Conform unor surse din administratia de la Cotroceni, Basescu s-a deplasat, vineri dupa-amiaza, in cel mai mare secret, la o clinica medicala privata, situata in apropierea localitatii Bolzano, in Nordul Italiei. Micul avion a aterizat la orele 18. Pentru a pastra discretia asupra vizitei, Piratul nu a fost insotit decat de o echipa restransa a SPP".
Publicatia mai afirma ca un alt lider politic, Dan Voiculescu, este, si el, la curent cu evolutia bolii presedintelui, primind cu regularitate (?!!) buletine medicale. "In orice caz, e o chestiune de cateva saptamani, maxim 2-3 luni" mai informeaza ziarul Tribunului.

PRM va cere oficial publicarea buletinelor de sanatate ale presedintelui

Purtatorul de cuvant al PRM, Marius Marinescu, a declarat azi, pentru Inpolitics, ca formatiunea sa va cere oficial publicarea ultimelor buletine de sanatate ale presedintelui Romaniei, pentru a se sti exact cum stau lucrurile: "Intrucat starea de sanatate a sefului statului este, in mod clar, o informatie de cel mai mare interes public, partidul nostru ia in calcul o solicitare oficiala pentru publicarea buletinelor de sanatate, stiut fiind ca presedintele isi face control medical complet la fiecare cateva luni. Trebuie vazut, de asemenea, daca seful statului mai are capacitatea fizica de a gestiona treburile statului sau daca nu cumva va fi cazul sa survina vacanta functiei prezidentiale si preluarea sarcinilor sale de catre al doilea om in stat" afirma Marinescu.'