Fostul director executiv al societatii Romagro, Cornel Purcarea, a declarat ca pentru Antena 3 ca un transport de munitie s-a facut in perioada ianuarie-februarie 2009, fiind vorba despre 1.630 de tone de proiectile, iar Mircea Basescu a asigurat utilajele pentru descarcarea navelor cu munitii.
Fostul director executiv al societatii Romagro S.A., Cornel Purcarea, a declarat pentru Antena 3 ca firma la care este administrator are toate atributiile legale sa desfasoare activitati speciale. El a declarat la Antena 3 ca "operatiunea de munitie de la Babeni a fost facuta sub supravegherea mai multor institutii: de la securitatea portuara, Politia portuara, Serviciul Roman de Informatii (SRI), Politia judeteana si alte structuri prin fortele lor specifice".
Potrivit sursei citate, transportul de munitie s-a facut in perioada ianuarie-februarie 2009, fiind vorba despre 1.630 de tone de munitie, in general proiectile de armament terestru.
"Toata aceasta era munitie NATO care trebuia dezafectata", a spus Purcarea. Referindu-se la legatura cu fratele presedintelui, Traian Basescu, Purcarea a declarat ca Mircea Basescu a asigurat utilajele pentru descarcarea navelor cu munitii.
"(Mircea Basescu) era cel mai aproape agent economic din zona care avea un astfel de utilaj", a pus Cornel Purcarea, adaugand insa ca nu are nicio legatura cu afacerile lui Mircea Basescu.
Cornel Purcarea mai sustine ca nu exista comert cu armament care sa se faca ilegal. "Sunt fabulatii gen romane de aventuri", a afirmat acesta.