Presedintele Comisiei de politica externa din Senat, Titus Corlatean, a lansat un apel catre Partidul Comunist din Republica Moldova pentru ca parlamentarii comunisti sa nu boicoteze alegerea sefului statului. Totodata, Corlatean a cerut ca Partidul Comunist sa-i acorde votul lui Marian Lupu.
"Prin votul Aliantei pentru Integrare Europeana, constituita din patru partide parlamentare, s-a confirmat existenta unei majoritati in Parlamentul de la Chisinau, capabila sa sustina o guvernare proeuropeana", a declarat Corlatean.
"Dupa alegerea presedintelui Parlamentului urmeaza saptamana viitoare desemnarea sefului statului si mai apoi a noului Guvern. Speram ca, in ceasul al doisprezecelea, Partidul Comunistilor din Republica Moldova sa inteleaga sensul votului democratic dat de cetateni, acela al schimbarii, sensul proeuropean de dezvoltare pentru acest stat, si sa participe si sa nu boicoteze - asa cum s-a intamplat vineri, printr-o comportare abuziva, incepand cu decanul de varsta al Parlamentului - si sa contribuie printr-o atitudine deschisa si de intelegere, in acelasi timp, intelegand sa voteze candidatul la presedintia Republicii Moldova pe care Alianta pentru Integrare Europeana il propune", a mai mentionat Corlatean.