Corina Dragotescu (foto) publica pe ImpactNews articolul "PSD in bataia Vantului", pe care il puteti citi in continuare.
'Scandal in PSD pe tema intalnirii lui Geoana cu Vantu. Ai zice ca totul s-a petrecut ieri. Numai ca scandalul izbucneste dupa un an. Mai are vreo relavanta acum ce s-a intamplat in seara aia?
Pentru populatie nu are nicio importanta de ce a pierdut Geoana sau de ce s-a dus la relaxare la Vantu. Momentul in care a fost prins pe picior gresit va ramane ca unul dintre cele mai penibile din istoria politica recenta. La fel ca si reactia la aflarea datelor din sondaje, in seara alegerilor prezidentiale.
Reluarea discutiilor pe tema vizitei la Vantu conteaza doar in reglarea conturilor in interiorul PSD. E stiut faptul ca intre Geoana si Ponta este o prapastie. Ponta se simte tradat ca Geoana a jucat prost, iar Geoana se simte tradat ca Ponta i-a suflat partidul in februarie. O reglare de conturi intre cei doi nu a avut loc pana acum. Se pare ca acest lucru se intampla tocmai acum.
Geoana vrea sa-l decredibilizeze pe procurorul Ponta, iar Ponta vrea sa arate ca diplomatul Geoana da cu bataan balta. In poveste mai fac figuratie cativa pesedisti si un moderator TV.
Conflictul din PSD vine in contextual in care relatia cu PNL scartaie. Social-democratii au, asadar, doua puncte slabe in acest moment. Cel mai rau este insa faptul ca nici directia lor nu este foarte clara. Uneori vorbesc de o guvernare cu PNL, alteori spun ca o vor face doar singuri, uneori vor sa dea jos guvernul si sa ia puterea, alteori afirma ca prefera sa astepte pana la alegeri.
Ceea ce se vede din exterior este un partid umflat in sondaje pe mana proastei guvernari pedeliste, dar, in acelasi timp, incapabil sa se decida cine este si ce vrea. E posibil ca acest tip de inconsecventa sa fie sanctionat cu prima ocazie electorala.
Momentan, cel putin in planul imaginii, PNL face o figura mai buna. Macar nu sunt atatea certuri interne.'