Corina Cretu, europarlamentar, scrie pe blog despre violenta politica. Insemnarile Corinei pleaca de la un incident grav, care arunca o umbra peste aceasta campanie electorala si pune sub semnul intrebarii maturitatea democratiei romanesti.
Colega Corinei din Parlamentul European, Viorica Dancila, a fost lovita, la Videle, de reprezentanti ai PD-L, incitati de primarul din localitate, membru, la randul sau, al PD-L.
Corina Cretu este de parare ca tensiunea ultimelor zile de campanie nu justifica deloc recurgerea la cele mai primitive metode de intimidare, care nu ne fac deloc cinste, ca societate, dupa 20 de ani de libertate. Europarlamentarul Viorica Dancila impartea materiale electorale pentru PSD, ceea ce a provocat reactia violenta a reprezentantilor PD-L, unul dintre acestia lovind-o cu salbaticie. Din pacate, se adeveresc temerile celor care am avertizat ca de la violenta verbala la cea fizica nu este decat un pas. Si mai ingrijorator este faptul ca acest caz nu este o exceptie.
Un alt caz de violenta politica, asupra caruia se opreste Corina Cretu: duminica, intr-o comuna vasluiana, deputatul PSD Adrian Solomon a fost lovit, la randul sau, in plina fata, de un simpatizant al PD-L.
Corina Cretu spera ca aceia care, in disperare de cauza, recurg la cel mai primitiv argument, acela al pumnului, sa-si primeasca pedeapsa prevazuta de lege si, totodata, sa fie definitiv sanctionati duminica, la urne. Nu ne putem permite sa involuam intr-un asemenea hal, dupa doua decenii de eforturi si sacrificii. Dezbaterea si confruntarea politica au ajuns in cel mai redus nivel posibil: acela in care tara se taraste fara Guvern, iar majoritatea parlamentara (adica, paradoxal, Opozitia) este dispretuita si agresata nu doar verbal, ci si fizic.
In curand, vom privi in oglinda anilor scursi de la Revolutie si, apoi, de la aderarea la Uniunea Europeana.
Corina Cretu intreaba: Oare o astfel de societate am visat in tot acest timp?... Duminica, sta in puterile noastre sa schimbam ceva, incheie intr-o nota optimista Corina Cretu.