Un eveniment de ultima ora din PSD consta in refuzul demn al Corinei Cretu de a candida pe lista lui Geoana, ca vicepresedinte, asa cum a stabilit, prin vot organizatia PSD Bucuresti.
In sedinta de miercuri, presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a intocmit lista candidatilor filialei pentru posturile de conducere din partid, aflati in tabara lui Mircea Geoana, intre numele votate de membri numarindu-se Rodica Nassar, Ecaterina Andronescu, Aura Vasile, Corina Cretu, Adrian Severin.
Problema este ca nu toti cei votati ieri au de gand sa se alature, efectiv, echipei lui Geoana. Intre acestia este Corina Cretu, care nici nu a fost prezenta la vot, fiind plecata din tara si care, oricum, anuntase din timp ca nu este dispusa sa candideze, intrucat este impotriva votului pe lista.
Corina Cretu, care a confirmat pentru Inpolitics decizia sa, va remite un comunicat oficial in urmatoarele ore, in care isi va prezenta pozitia. Candidaturile stabilite miercuri vor deveni oficiale abia la orele 16,00, joi, dupa ce candidatii isi vor depune dosarul la partid, continand inclusiv declaratii ca nu au colaborat cu Securitatea.
E posibil sa apara si alte surprize, intrucat Ecaterina Andronescu este, dintotdeauna, o apropiata a lui Ion Iliescu, iar Adrian Severin a declarat, tot pentru Inpolitics, ca nu este hotarat daca isi depune dosarul sau nu.
Alta miscare interesanta este votarea in unanimitate de catre PSD Bucuresti a lui Adrian Nastase drept candidat la sefia Consiliului National. Fostul premier a fost intrebat de catre Aura Vasile daca mai doreste sa fie membru al organizatiei de Bucuresti, raspunsul lui Nastase fiind ca doreste sa se transfere in Prahova.

• Comunicatul Corinei Cretu

"Sunt deosebit de onorata de propunerea Organizatiei municipale Bucuresti, aceea de a face parte, in calitate de vicepresedinte, din echipa domnului Mircea Geoana. Este o dovada de incredere si de apreciere a muncii mele, a modului in care pune in practica principiul paritatii Organizatia municipala Bucuresti, o organizatie la care tin foarte mult si de care ma leaga atatea lucruri prin care am trecut impreuna. Le multumesc colegilor mei, insa eu m-am pronuntat deja public pe aceasta
tema.
Nu voi candida pe lista nici unuia dintre aspirantii la presedintia PSD. E o chestiune de principiu: de 15 ani, de cand sunt membra a acestui partid, nu am apartinut niciodata unei tabere, ci mi-am dedicat activitatea partidului in ansamblul sau. La Congresul din aprilie 2005 am candidat si am fost aleasa individual, procedura care mi se pare cea mai democratica si mai potrivita pentru a
da PSD cea mai buna echipa de conducere. Consider ca este nevoie de un vicepresedinte responsabil cu problemele europene, dar nu voi candida decat daca posturile de vicepresedinti vor fi definite ca atributii si la ele se va putea candida direct, si nu pe lista unuia sau altuia dintre candidatii la functia de presedinte al PSD".