Numarul 6 pe lista PSD pentru Parlamentul European, Corina Cretu, a raspuns intrebarilor cititorilor unui site legate de importanta alegerilor de duminica 7 iunie 2009, pentru romani, de intentiile sale in calitate de reprezentant al Romaniei, dar si despre motivele pentru care ar trebui sa mergem la vot.
In cadrul dialogului despre alegerile europarlamentare, Corina Cretu a raspuns si la intrebarea: "De ce sa ma votati pe mine si nu pe Elena Basescu?"
Iata raspunsul Corinei Cretu: "Parlamentul European nu este o scoala. Romania nu isi permite luxul ca sa trimita pe cineva sa se scolarizeze in Parlamentul European. Eu nu am obiceiul sa atac o femeie, de aceea, am invitat-o pe Elena Basescu sa vina cu mine prin satele din Romania sa vedem problemele reale ale satului romanesc".
Corina Cretu a fost membra a comisiei de dezvoltare a Parlamentului European, dar si in comisia de munca. A fost aleasa la Paris membra a comisiei Bancii Mondiale si spera sa continue proiectele pe care le-a inceput in ultimii doi ani. Recent, Corina Cretu si-a lansat cartea "Romania europeana".