Corina Cretu reprezinta cu brio noua generatie de politicieni romani cu avergura comunitara, de la care romanii spera sa vina schimbarile de fond din politica romaneasca. Corina Cretu (n. 24 iunie 1967, Bucuresti) este militanta a Partidului Social Democrat. Intre anii 1992-1996 si 2000 - 2004 a fost consilier prezidential si purtator de cuvant al Presedintelui Romaniei, Ion Iliescu. Din anul 2004 a fost membru in Comisia pentru Politica Externa a Senatului Romaniei si membru titular in Adunarea Parlamentara a OSCE
Intre 21 aprilie 2005 - 10 decembrie 2006 in urma Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat, Corina Cretu a fost aleasa vicepresedinte al partidului. Din 27 iunie 2005 pana la 1 ianuarie 2007, data la care a devenit europarlamentar, a fost membru in delegatia de observatori ai Romaniei la Parlamentul European.
Corina Cretu a debutat ca jurnalist in zilele de dupa Revolutie, calitate in care a rusit performanta de a fi primul gazetar care a intervievat un presedinte american - Bill Clinton. A operat un transfer spectaculos, in politica, datorita atasamentului fata de presedintele Ion Iliescu, al carui "sfetnic" a devenit in anul 2000, marcand o etapa distincta in comportamentul de purtator de cuvant.
Din Parlamentul Romaniei a facut pasul decisiv spre cel European, odata cu prima transa de euro-observatori.
Recent si-a consolidat statutul prin prezenta, intr-o pozitie fruntasa, pe lista PSD-ului, aleasa pentru Parlamentul European.
In 1989, a absolvit Facultatea de Planificare si Cibernetica Economica, din cadrul Academiei de Studii Economice.
In 2003 a absolvit cursurile College of Security and International Studies din Germania. Cunoaste urmatoarele limbi straine: engleza, franceza, rusa, germana, italiana.
Ca europarlamentar, Corina Cretu este membra in urmatoarele comisii si delagatii: Comisia pentru Dezvoltare, Comisia pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale, Delegatia parlamentara pentru relatiile cu Statele Unite si Delegatia parlamentara pentru relatiile cu Republica Moldova.
De ziua sa de nastere, ii uram Corinei Cretu cuvenitul "La multi ani!" si mult succes la Parlamentul European.