Cele doua tabere din PSD - “Iliescu“ si “Nastase“ - nu pierd nici un prilej ca sa se incaiere pe tema “cine-i cel mai tare“. Ieri, senatorul Corina Cretu - cea care i-a fost purtator de cuvant lui Iliescu in ultimul sau mandat la Cotroceni, a declarat unui post de radio ca fostul presedinte este un “simbol al partidului, singurul care ii poate mentine unitatea“. Mai mult, ea considera ca fara Ion Iliescu PSD ar pierde viitoarele alegeri. “Domnul Iliescu nu are nevoie de PSD, PSD-ul are nevoie de Ion Iliescu“, a afirmat Corina Cretu. Ea a admis ca o eventuala conducere a partidului de catre Adrian Nastase i-ar asigura PSD-ului depasirea pragului electoral, dar a exclus posibiltatea ca orice alt presedinte, in afara de Iliescu, sa reuseasca o asemenea performanta.
In ceea ce priveste relatia dintre Ion Iliescu si Adrian Nastase, Corina Cretu spune ca aceasta a fost afectata de anturajele celor doi. Ea ii reproseaza lui Adrian Nastase ca nu are autoritate morala asupra membrilor vechi de partid.
Actualul presedinte al PSD, Adrian Nastase, s-a aratat deranjat de afirmatiile fostului consilier prezidential, Corina Cretu. “Doamna Corina Cretu e usor confuza. Sub conducerea mea, PSD a obtinut la alegerile din 2004 cu putin peste pragul electoral de 5%, respectiv 37%. Sunt 32 de procente“, a declarat, in cunoscuta nota ironica, Nastase.