DeCeNews : Corina Cretu, aleasa vicepresedinte al Grupului Socialist din PE

Eurodeputatul PSD, Corina Cretu, a fost aleasa vicepresedinte al Grupului Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor (S&D) din Parlamentul European, urmand a fi responsabila acestui grup pentru politicile sociale si egalitatea de gen.
"Increderea colegilor mei ma onoreaza si ma obliga, mai ales pentru ca traversam o perioada dificila, in care cetatenii europeni resimt tot mai acut efectele crizei economice. Pierderea locurilor de munca, discriminarea salariala pe criterii de gen, impactul dureros al recesiunii asupra vietii de familie sunt cateva din realitatile dure ale saraciei provocate de masurile de austeritate impuse de guvernele de dreapta din Uniunea Europeana", a declarat Corina Cretu, potrivit unui comunicat de presa.
"E nevoie de masuri pentru salvarea modelului social european, astfel incat UE sa redevina un vector al respectarii drepturilor cetatenesti", a subliniat Corina Cretu. Ea a precizat ca va acorda o atentie aparte problemelor lucratorilor migranti si consecintelor negative resimtite de familiile acestora.
Europarlamentarul PSD considera, de asemenea, ca se impun masuri coordonate mai ferme pentru combaterea traficului de femei in UE si a retelelor de sclavie sexuala.