Europarlamentarul PSD, Corina Cretu, considera ca atitudinea pe care deputatul democrat-liberal Cristian Boureanu a avut-o in Comisia parlamentara de ancheta privind cazul Ridzi este similara cu cea a unui macho de Dambovita.
Intr-un comentariu publicat pe blog, Corina Cretu a luat atitudine fata de unele declaratii ale lui Cristian Boureanu facute in comisia de ancheta, aratandu-se uimita de lipsa de reactie a colegilor deputatului PD-L fata de faptul ca democrat-liberalul a jignit o femeie, deputatul Alina Gorghiu, pe care a calificat-o drept "domnisorica".
"Nu as fi vrut sa ajung sa scriu despre mitocania unui parlamentar roman. Parlamentul este o arena de confruntare intre fortele politice, intre viziuni diferite asupra unor subiecte sensibile. Aceste confruntari se pot desfasura intre niste limite civilizate, sau, asa cum s-a intamplat in cazul schimbului de replici dintre deputatii Cristian Boureanu si Alina Gorghiu. Dar, domnul Boureanu a depasit o limita pe care, ca femeie, nu credeam ca ar putea fi trecuta de un individ presupus educat, care admite si respecta un sistem de valori etice si morale. Suntem o societate care a fost si este dominata de o atitudine dispretuitoare fata de femeie, care nu a fost si nu este considerata egala barbatului, care poate fi jignita si umilita, care trebuie sa mearga doi pasi in urma barbatului, la propriu si la figurat. M-a revoltat lipsa de reactie a celor care ii sunt colegi domnului Boureanu", a spus Corina Cretu.
Cretu mai afirma ca femeile ce au intrat in politica nu sunt niste "domnisorici".
"In gura domnului Boureanu cuvantul este o insulta. Atitudinea acestui macho de Dambovita este o insulta. Prezenta sa in Parlamentul Romaniei este o insulta. Nu, ele si-au asumat niste responsabilitati, au consimtit la niste sacrificii, inclusiv in plan personal. S-au expus, inclusiv mediatic. Sunt egalele barbatilor in ceea ce fac in politica", a atras atentia europarlamentarul PSD.