Europarlamentarul PSD, Corina Cretu, a primit functia de vicepresedinte al Comisiei pentru dezvoltare a Parlamentului European (PE). Cea mai importanta prioritate a lui Cretu, in acest mandat, va fi eliminarea restrictiilor pentru muncitorii romani pe piata fortei de munca in tarile UE.
"Prioritara pentru mine este problema ridicarii restrictiilor pe piata muncii in cele 12 tari care mai mentin inca restrictii pentru muncitorii romani si pentru cei care doresc sa lucreze in strainatate", a declarat Corina Cretu, la Strasbourg, unde se desfasoara sesiunea inaugurala a legislaturii 2009-2014 a PE.
"Am luat vicepresedintia Comisiei pentru dezvoltare, ceea ce inseamna foarte mult, este o recunoastere a muncii mele inainte in Comisia de dezvoltare si urmare a faptului ca am fost in Gaza ca raportor pentru ajutor umanitar si am organizat la Bucuresti ziua dezvoltarii. Am aflat ca am fost sustinuta de colegii mei socialisti si romani si din alte tari pentru aceasta comisie. Faptul ca socialistii nu au presedintia acestei comisii imi arata ca va trebui sa muncesc mult mai mult, fiind vocea cea mai inalta a socialistilor in aceasta comisie", a mai mentionat Corina Cretu.