Vicepremierul Gheorghe Copos a fost audiat ieri de Comisia pentru abuzuri a Senatului, audierea degenerand intr-o serie de atacuri la persoana intre ministru si senatorul PD Marius Marinescu, democratul alergandu-l la final pe conservator pe holuri pentru a-i da un stegulet rosu.
George Copos a sustinut in fata senatorilor ca este cercetat pentru "o presupusa infractiune de ascundere a unui obiect impozabil", dar ca societatea Ana Electronic nu a desfasurat nici o operatiune comerciala cu Loteria Nationala. "Vom demonstra netemeinicia si ilegalitatea acuzatiilor", a spus Copos.
Senatorul PD Marius Marinescu a sustinut insa ca vicepremierul ar putea sa influenteze ancheta DNA, pentru ca aceasta structura a Parchetului este subordonata administra-tiv Guvernului. In replica, George Copos a aratat ca democratul "a venit ca un tavalug" asupra sa, pentru ca i-a blocat o initiativa legislativa referitoare la unificarea Agentiei pentru IMM-uri si a Agentiei pentru investitii straine, aflate in prezent in coordonarea directa a vicepremierului.

"Ati lucrat chelner la Athenée Palace"!

Tensiunile dintre cei doi au ajuns la paroxism odata ce Marinescu l-a intrebat pe Copos daca firma Ana Hotels a cumparat de la firma Vivendi actiunile Hotelului Hilton. Copos nu a mai rezistat tirului de intrebari, raspunzand printr-un contraatac fulgerator, care l-a blocat pentru o secunda pe Marinescu. "Ana a cumparat 52,54%, din societatea Athenée Palace, unde stiu ca ati lucrat chelner si sunt gata sa va reangajez!", i-a spus Copos. Senatorul democrat a izbucnit furios: "E o minciuna! Nu am lucrat in ce spuneti dumneavoastra! Dumneavoastra ati lucrat ca picol! Am fost director de intreprindere de comert interior! Am fost inginer de profesie. Dumneavoastra ce profesie aveti? UTC-ist!". Enervat, Marinescu a scos din mapa un stegulet rosu, anuntand ca i-l va da lui Copos.

Alergand pe holuri

Fara sa stea prea mult pe ganduri, Copos s-a ridicat imediat de la masa, iesind rapid din sala. Marinescu s-a ridicat si el rapid, iesind aproape in fuga dupa Copos. El l-a ajuns pe Copos, l-a luat cu mana dupa umar si a incercat sa-i inmaneze steguletul, desi ministrul ii impingea nervos mana. Copos a reusit sa se strecoare pe sub bratul lui Marinescu, a impins la o parte steguletul rosu, a incercat sa scape de senatorul democrat, lovind din greseala o ziarista.
Senatorul PD a abandonat fuga. "Dansul fuge intotdeauna de raspun-dere. Eu nu-l alerg, dom'le", le-a spus Marinescu ziaristilor.

Averea lui Marinescu, la puricat

Colegul de partid al lui Copos, deputatul PC, Nicolae Popa, a anuntat ieri ca va sesiza comisia de control a averilor de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la averea "fabuloasa" a lui Marius Marinescu, care face pe "cavalerul moralizator" in lupta anticoruptie. Popa a explicat ca PC il suspecteaza de dobandire ilicita a averii si il acuza de omitere declararii celor doua vile construite pe cele doua terenuri intravilane detinute de senator in Bucuresti. Conservatorii au de gand sa mai sesizeze si averile altor demnitari, precum pesedistul Mircea Geoana, liberalul Mircea Cinteza sau pedistul Gheorghe Seculici.