Puterea.ro: Specialistii lui Victor Ponta (Autor: Razvan Mateo Mateescu)

Victor Ponta a anuntat la o conferinta de presa ca a cooptat la echipa PSD de consultanti "trei nume recunoscute in societatea civila și mediulacademic", referindu-se la Daniel Daianu, Liviu Voinea și Bogdan Teodorescu.
"De astazi, s-au alaturat echipei USL trei nume recunoscutein societatea civila si mediul academic: Liviu Voinea si Daniel Daianu vor fi consultanti economici, iar Bogdan Teodorescu va fi consultant politic al echipei noastre. Sunt personalitati pe care le respect si al caror sprijin il apreciez foarte mult", spune Ponta si pe pagina sa de Facebook.
Eurodeputatul PNL Daniel Daianu, doctor in economie, profesor universitarla SNSPA
Europarlamentarul Daniel Daianu a fost economist-sef al BNR intre 1992-1997, ministru-adjunct in 1992 si ministru plin al finantelor intre 1997 și 1998, profesor universitar la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), membru corespondent al Academiei Romane din 2001, membru al Societatii Romane de Economie (SOREC).
Pe vremea comunismului, intre 1976 și 1978 a lucrat in Directia de Informatii Externe(DIE) a Departamentului Securitatii Statului, dar CNSAS nu a gasit dovezi ca ar fi facutpolitie politica. Concluzia a fost ca a lucrat in DIE pe probleme economice (CNSAS, 2007).
Dimpotriva, Daianu a scris articole impotriva politicii economice ceaușiste, evocate și deEuropa Libera.
In 1988 a devenit doctor in Economie, titlu conferit de Academia de Știinte Economice din Bucuresti, scoala la care avea sa fie si profesor intre 1999 și 2004. Publica regulat in "Jurnalul National" si "Ziarul Financiar".
Liviu Voinea, doctor in economie, conferentiar la SNSPA
Liviu Voinea (37 de ani, necasatorit) are, la randul sau, doctorat in economie obtinut la ASE București si un Master of Science in Business Administration de la Universitatea din Stockholm. Este conferentiar la aceeasi catedra unde preda si Daianu, la Departamentul de Relatii internationale. A mai studiat, printre altele, "sociologia bunastarii", ca studii post-universitare, la Facultatea de Sociologie.
Este director executiv al Grupului pentru Economie Aplicata (GEA) din București.
Voinea este și un apropiat al lui Geoana. IonutCostea, cumnatul fostului presedinte al PSD, e presedintele Eximbank, unde Voinea este "membru neexecutiv" in Consiliul deAdministratie.
Geoana a fost cel care l-a chemat la discutii pentru un post de ministru, atunci cand PSD si PNL pregateau un guvern condus de Klaus Iohannis.
Este un critic vehement al actualei Puteri de fiecare data cand este invitat la o televiziunesau prin alte mass-media.
Bogdan Teodorescu, doctor in media și cinematografie, conferentiar la SNSPA
Bogdan Teodorescu este coleg la SNSPA cu ceilalti doi, unde este conferentiar la Facultateade Comunicare si Relatii Publice.
Inginer de Instalatii hidraulice, la origine, Teodorescu a absolvit si Colegiul National de Aparare in 2000, unde a urmat "studii de securitate nationala".
Are doctorat in Media si Cinematografie, cu o lucrare dedicata istoriei manipularii.
In 1996 a condus Campania electorala a președintelui Emil Constantinescu, iar in 2000 pecea a PSD. La fel ca și Voinea, este un critic acerb al Puterii, mai ales ca este un invitat permanent al Antenei 3, principalul post de stiri care sustine Opozitia.
Teodorescu s-a implicat deja in strategia de comunicare a USL, prima actiune orchestrata de el fiind conferinta lui Tony Blair, in calitate de director al Fundatiei Multimedia. Suspiciunile privind folosirea incorecta a fondurilor europene pentru venirea lui Blair inca nu au fost risipite. Tony Blair a multumit chiar in discursul rostit la conferinta Fundatiei lui Teodorescu pentru banii donati la doua din fundatiile patronate de Blair.