Echipaje mixte formate din politisti romani, bulgari si sarbi au actionat joi, in premiera, pe teritoriul Romaniei, pentru supravegherea traficului rutier pe tronsoanele DN 56 Calafat-Craiova si DN 56 A Calafat-Maglavit. Ideea apartine reprezentantilor Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj si se inscrie in cadrul actiunii intitulate simbolic "Trafic rutier la frontiera albastra".
Oamenii legii din cele trei tari au verificat mai ales traficul international de marfuri si persoane in apropierea granitei romano-bulgare, viteza autovehiculelor, respectarea timpilor de mers si stationare, dar si starea tehnica a autovehiculelor. Politistii romani le-au explicat colegilor lor bulgari si sarbi cum actioneaza ei, urmand ca, tot in cursul acestui an, sa mearga la randul lor in Bulgaria si Serbia pentru a afla cum lucreaza colegii de peste granita.
Politistii straini au avut ocazia sa vada cum se descurca omologii lor romani si atunci cand au de-a face cu persoane recalcitrante. Oprind pentru control autoturismul cu numarul BH-8629-BM, echipajul international de politisti a dorit sa verifice documentele conducatorului auto. Soferul s-a conformat, insa unul dintre pasageri s-a inflamat si a inceput sa tipe cand a vazut ca masina era filmata si fotografiata de ziaristi, desi totul se intampla intr-un loc public. Pentru ca a refuzat sa se legitimeze si n-a vrut sa-i urmeze pe oamenii legii, a fost luat pe sus si bagat in masina politiei, fiind apoi condus la Postul de Politie Maglavit. Acolo a fost identificat drept Eugen Dan Naidin, de 30 de ani, din Bailesti, care s-a ales cu o amenda de 2.000 de lei pentru refuz de legitimare si proferare de injurii in loc public.