Tribunalul Bucuresti a decis ieri ca judecarea cererii de deblocare a conturilor bancare apartinand PSD revine Judecatoriei Sectorului 1 a Capitalei. Reprezentantii PSD au cerut luni instantei admiterea unei ordonante de ridicare a sechestrului, insa o astfel de actiune este de competenta judecatoriei, nu a tribunalului. Astfel, actiunea PSD va fi transferata Judecatoriei Sectorului 1, care urmeaza intr-un termen scurt sa solutioneze acest dosar.
Un creditor a solicitat poprirea conturilor partidului pentru indestularea creantei sale din campania electorala prezidentiala a lui Adrian Nastase din 2004, fiind vorba despre 3,3 miliarde de lei vechi, sustine trezorierul PSD, Aristide Roibu (foto). Creditorul, firma Ixtrem Desing din Bucuresti, a obtinut poprirea conturilor bancare pana la recuperarea banilor cu care s-au achizitionat materiale electorale in 2004, la suma urmand a fi calculate si dobanda.
"Exista, prin lege, solidaritatea partidului cu campaniile electorale si cu mandatarii financiari. In aceste conditii, un creditor a solicitat poprirea conturilor partidului pentru indestularea creantei sale din campania electorala", declara Roibu.
Intrebat de unde provine aceasta suma, Roibu a afirmat ca este vorba despre campania prezidentiala a lui Adrian Nastase. (A.M.)